Γυναίκα με καπέλο/Shutterstock
Γυναίκα με καπέλο/Shutterstock
ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Τα σημεία που πρέπει να καλύπτουμε με αντηλιακό και πάντα ξεχνάμε


Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην γνωρίζει ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό, όλο το χρόνο, καθώς η φωτογήρανση είναι ο βασικός παράγοντας γήρανσης.

Και τις επιπτώσεις του ήλιου μπορούμε να τις δούμε σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, ρίχνοντας μια ματιά στο πρόσωπο αλλά και στα χέρια τους, όπου οι πανάδες κάνουν έντονη την εμφάνισή τους.

Με άλλα λόγια τις επιπτώσεις του ήλιου τις διαπιστώνουμε μετά από χρόνια και δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμες. Προστατευόμαστε τώρα, λοιπόν, και απολαμβάνουμε τα οφέλη στο μέλλον.

Το αντηλιακό προσώπου, λοιπόν, πρέπει να είναι το πιο αγαπημένο προϊόν περιποίησης. Κάθε πρωί, χειμώνα, καλοκαίρι πρέπει να το εφαρμόζουμε τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεσή μας στον ήλιο.

Αυτό που ξεχνάμε είναι ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στο πρόσωπο. Υπάρχουν και άλλα μέρη του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο, στην καθημερινότητά μας και χρειάζονται προστασία.

Αντηλιακή προστασία/Shutterstock
Αντηλιακή προστασία/Shutterstock

Ξεκινάμε από το πρόσωπο και φροντίζουμε πάντα να εφαρμόζουμε προϊόν στο λαιμό, το ντεκολτέ αλλά και στα αυτιά. Ανάλογα με το ντεκολτέ του φορέματος ή του top καλύπτουμε το σημείο που είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

Στη συνέχεια, περνάμε στα χέρια και καλύπτουμε την περιοχή από τους ώμους, μέχρι και τα δάχτυλα.

Αντίστοιχα και τα πόδια από πάνω από τα γόνατα, μέχρι κάτω τα δάχτυλα, αν φοράμε ανοιχτό παπούτσι, πρέπει να εφαρμόζουμε αντηλιακό σώματος με minimum δείκτη προστασίας SPF30.


KORRES-ΚΙΤΡΟ SPF50. Αντηλιακό Γαλάκτωμα Σώματος-Προσώπου Sport


Vichy Ideal Soleil Fresh Hydrating Milk SPF30

La Roche Posay Anthelios XL Lait Comfort SPF30

Ένα ακόμη προϊόν αντηλιακής προστασίας, ιδιαίτερα χρήσιμο για τις γυναίκες που βάφονται στην καθημερινότητά τους είναι το αντηλιακό προσώπου με χρώμα. Με το συγκεκριμένο προϊόν ξεχνάτε την εφαρμογή foundation για τα πρωινά looks. Καλύπτει τις skincare αλλά και τις makeup ανάγκες, καθώς ενυδατώνει, προστατεύει από τον ήλιο ενώ δημιουργεί κάλυψη στο πρόσωπο.

Αφού το εφαρμόσουμε, συνεχίζουμε κανονικά με τα υπόλοιπα καλλυντικά για να δημιουργήσουμε το επιθυμητό look.


Apivita Suncare Κρέμα Προσώπου Ελαφριάς Υφής Εξισορρόπησης της Λιπαρότητας με Χρώμα Spf30 


Shiseido Extra Smooth Sun Protection Lotion SPF30


Bioderma Photoderm Max Aquafluide Tinted Cream Dore Spf50+ 

Διαβάστε ακόμη: 2 ανοιξιάτικα trends ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις από σήμερα-Αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου
Η DIY συνταγή ομορφιάς που εξαφανίζει τα σπυράκια -Χρειάζεστε μόλις 3 υλικά και περίπου 15 λεπτά από το χρόνο σας