Ανοιξιάτικο look/Shutterstock
Ανοιξιάτικο look/Shutterstock
SPRING MAKEUP TRENDS

2 ανοιξιάτικα trends ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις από σήμερα-Αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου


Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου έφτασε κι είναι καιρός να προσαρμόσουμε και εμείς την εμφάνισή μας σε αυτή.

Κάνουμε focus στο μακιγιάζ, ενώ, αλλάζουμε και βασικές συνήθειες στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Το αντηλιακό είναι το βασικό προϊόν που εφαρμόζουμε μετά τον πρωινό καθαρισμό προσώπου. Επενδύουμε σε ένα με minimum δείκτη προστασίας SPF30 και δεν ξεχνάμε να το εφαρμόσουμε σε λαιμό, ντεκολτέ αλλά και στα χέρια μας.

Με άλλα λόγια, οποιοδήποτε σημείο είναι εκτεθειμένο στις υπεριώδεις ακτίνες καλύπτεται με αντηλιακό.

Ξεχνάμε τα βαριά προϊόντα, τα καλυπτικά foundations και προτιμάμε λεπτόρρευστα ή κρέμες BB, CC που είναι ελαφριές κι έχουν πιο απαλή κάλυψη. Λέμε ναι στα κρεμώδη προϊόντα, ρουζ, σκιές ακόμα και highlighter. Δίνουν την αίσθηση του fresh makeup look και το πρόσωπο δείχνει πιο λαμπερό.

Και επειδή κάθε σεζόν προσαρμόζουμε στο στιλ μας τις τάσεις της μόδας αλλά και της ομορφιάς, επιλέξαμε τις δύο που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες και πρέπει να τις δοκιμάσουν!

Ανοιξιάτικο μακιγιάζ σε ροζ αποχρώσεις/Shutterstock
Ανοιξιάτικο μακιγιάζ σε ροζ αποχρώσεις/Shutterstock

Χρωματιστές σκιές

Ναι, το χρώμα φέτος την άνοιξη πρωταγωνιστεί στο κινητό βλέφαρο. Ξεφύγετε από τις γήινες αποχρώσεις, το κλασικό καφέ και το μαύρο. Επιλέξτε παστέλ σκιές απαλό γαλάζιο, ροζ, κίτρινο, κοραλί, δείτε ποιο χρώμα ταιριάζει απόλυτα στο τόνο της επιδερμίδας σας και εφαρμόστε το σε όλο το κινητό βλέφαρο. Σβήστε το κοντά στην περιοχή των φρυδιών σας, ενώ μπορείτε να ενισχύσετε την ένταση στο βλέμμα σας με μολύβι στις ρίζες των βλεφάρων.

Μάτια τονισμένα με έντονη πορτοκαλί σκιά.

Αν είστε από τις γυναίκες που δεν τολμούν τα χρώματα στο μακιγιάζ τους, μπορείτε να επιλέξετε μία σκιά σε μπεζ απόχρωση, που είναι ουδέτερη και φωτίζει το βλέμμα. 

Μπορείτε να επιλέξετε κρεμώδη σκιά ή ακόμη και μία που περιέχει shimmer για να ενισχύσετε το λαμπερό look.

Μάτια τονισμένα με φούξια σκιά.

Κοψίματα με ρουζ

Και ενώ τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει να εφαρμόζουμε καφέ bronzer στα ζυγωματικά για να κάνουμε κοψίματα, φέτος, τα δεδομένα αλλάζουν. Ακολουθώντας τις ίδιες κινήσεις, τονίζοντας δηλαδή τα κόκαλα των ζυγωματικών επιλέγουμε ρουζ σε απαλό ροζ ή κοραλί χρώμα. Το σβήνουμε προς τα πάνω στο μέτωπο, κοντά στις ρίζες των μαλλιών αλλά και προς τα κάτω, στο πηγούνι και στο λαιμό. Στοχεύουμε σε ένα λαμπερό, fresh πρόσωπο. Ξεχνάμε τα σκούρα χρώματα και λέμε ναι στις ανοιχτές αποχρώσεις.

H Violette με απαλό ροζ ρουζ στα ζυγωματικά της.

Αν αναρωτιέστε τι ρουζ να φορέσετε, επιλέξτε κοραλί, ροδακινί αν είστε καστανή ή ροζ αν είστε ξανθιά. Αν η επιδερμίδα σας είναι λευκή, πιθανότατα να σας ταιριάζει περισσότερο το ροζ ρουζ, ενώ οι σταρένιες επενδύστε σε ένα κοραλί.

Εφαρμόστε σε μία μικρή επιφάνεια των χεριών σας, το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε και θα δείτε αμέσως αν σας ταιριάζει ή όχι!

Διαβάστε ακόμη: 3 λόγοι που τα μαλλιά λαδώνουν τόσο συχνά -Τα λάθη που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας
Ξεφυλλίζοντας το κεφάλαιο Karl Lagerfeld: «Τα κουμπιά στα Dior Homme ρούχα μου είναι καλύτερα από κάθε ζυγαριά»