Karl Legerfeld/Ap Images
Karl Legerfeld/Ap Images
KARL LAGERFELD

Ξεφυλλίζοντας το κεφάλαιο Karl Lagerfeld: «Τα κουμπιά στα Dior Homme ρούχα μου είναι καλύτερα από κάθε ζυγαριά»


Το κεφάλαιο της μόδας που φέρει το όνομά του, «Karl Lagerfeld» ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, αφήνοντας πίσω του μία μεγάλη παρακαταθήκη που θα μείνει αναλλοίωτη για αιώνες.

Ένας σπουδαίος σχεδιαστής που άφησε την ιδιαίτερη σφραγίδα του σε κάποιους από τους πιο μεγάλους οίκους μόδας, Chloe, Fendi, Chanel, έφυγε στα 85 του χρόνια.

Στο άρθρο  "Karl Lagerfeld: Το μεγαλύτερο ταξίδι της μόδας φτάνει στο τέλος του -H Coco, o Dior και το αστείρευτο ταλέντο" όμως θα διαβάσετε περισσότερα για τη ζωή και το έργο του Γερμανού σχεδιαστή.

Μαζί, εδώ, θα κάνουμε focus στις beauty συνήθειές του. Βλέπετε μία θρυλική προσωπικότητα όπως αυτή που διέθετε ο Karl ήταν αυστηρή και επιλεκτική και στο κεφάλαιο που αφορά την περιποίηση του εαυτού του.

Κάποια από τα πιο σπουδαία περιοδικά αλλά και sites μόδας και ομορφιάς είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν συνεντεύξεις του διάσημου σχεδιαστή. Σήμερα συνοψίζουμε όσα ανέφερε ο Karl Lagerfeld, για τις beauty συνήθειές του.

Για ποιο λόγο φορούσε συνεχώς γάντια; Ποιο ήταν το beauty στοιχείο που δημιουργούσε statement σε κάθε εμφάνισή του και πώς το διατηρούσε; Χρησιμοποιούσε skincare προϊόντα, ήταν προσεκτικός με την περιποίηση της επιδερμίδας του;

Karl Legerfeld/Ap Images
Karl Legerfeld/Ap Images

Μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει ότι ο ίδιος ήταν αυστηρός, τόσο με τη διατροφή όσο και με τη σιλουέτα του. Το πρωτοφανές στον Karl όμως ήταν ότι μετρούσε το βάρος με τα ρούχα του και συγκεκριμένα με αυτά του οίκου Christian Dior, Dior Homme.


Δεν έχω πειράξει ποτέ ούτε ένα κουμπί από τα Dior Homme ρούχα μου. Αυτά είναι καλύτερα από κάθε ζυγαριά. Τα ρούχα λένε πάντα την αλήθεια.

Ωστόσο ο ίδιος δεν είχε τις καλύτερες σκέψεις για την ισορροπημένη φυσική κατάσταση. Υποστήριζε πάντα ότι είναι βαρετό να προσέχεις το σώμα σου.

Φυσικά, όταν αναφερόμαστε στον Karl Lagerfeld, η χαρακτηριστική εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας είναι αυτή του χτενίσματός του. Η χαρακτηριστική, χαμηλή κοτσίδα. Όταν έπιανε τα ολόλευκα μαλλιά του με ένα μικρό μαύρο λαστιχάκι.

Ο ίδιος είχε σγουρά μαλλιά και το 1976 αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με το hairstyle του. Κατέληξε στη χαμηλή κοτσίδα και όπως ο ίδιος έλεγε «δεν είναι και τόσο κακό χτένισμα, όχι;».

Για εκείνον ήταν το πιο εύκολο χτένισμα, καθώς υποστήριζε ότι δεν είχε το χάρισμα να μπορεί να περιποιείται τα μαλλιά του. Δεν του άρεσε το gel και γενικότερα όλα τα προϊόντα μαλλιών.
Χρησιμοποιούσε μόνο μία λευκή πούδρα, με την οποία μπορούσε να έχει αυτό το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα στα μαλλιά του.

Karl Legerfeld/Ap Images
Karl Legerfeld/Ap Images

Η μητέρα του, του είχε χαρίσει κάποτε ένα καπέλο, ωστόσο τα καπέλα δεν ήταν για τον Karl. «Όταν ήμουν παιδί, περίπου στα 8 και φορούσα καπέλα, η μητέρα μου, μου είχε πει ότι θα ήταν καλύτερο να πάψω να τα φοράω, αφού μοιάζω με... λεσβία. Τέτοια πράγματα λέτε εσείς στα παιδιά σας;»

Αν υπήρχε κάτι που θεωρούσε φρικτό ο Karl, αυτό ήταν τα τατουάζ.

Είναι σαν να ζεις φορώντας συνεχώς ένα Pucci φόρεμα, αν είσαι νέος και γυμνασμένος είναι ΟΚ, αλλά...


Επίσης δεν ήταν fan της περιποίησης των άκρων. Συγκεκριμένα περιποιούνταν μόνος του τα νύχια του και μάλιστα υποστήριζε ότι είναι και καλός σε αυτό τον τομέα. «Δεν μπορώ να ανέχομαι κάποιον να μου αγγίζει τα δάχτυλα.»

Karl Legerfeld/Ap Images
Karl Legerfeld/Ap Images

Τέλος ένα ακόμη χαρακτηριστικό του, τα γάντια του, τα οποία δεν αποχωριζόταν ποτέ. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι.

Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως ήθελε να προστατέψει τα άκρα του από την ηλιακή ακτινοβολία, ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του... «Παλαιότερα, ήταν αγένεια σύμφωνα με το πρωτόκολλο να χαιρετίσεις κάποιον που φοράει γάντια. Επίσης τα γάντια κάνουν τα χέρια μου να φαίνονται μεγαλύτερα. Και ξέρετε τι σημαίνει στη Γαλλία να έχεις μακριά άκρα; Σημαίνει ότι ασκείς επιρροή!»