Bikini Body. Φωτογραφία: Christopher Campbell/Unsplash
Bikini Body. Φωτογραφία: Christopher Campbell/Unsplash
SKINCARE

Πώς θα αντιμετωπίσεις τις ραγάδες που έχουν εμφανιστεί στο σώμα σου


Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να εμφανιστούν ραγάδες, σε διάφορα σημεία στο σώμα μας.

Όταν λέμε ραγάδες εννοούμε αυτές τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα που ενοχλούν αισθητικά αρκετές γυναίκες.

Προσωπικά πριν δύο μήνες απέκτησα κάποιες αριστερά και δεξιά στους γλουτούς μου και φρόντισα αμέσως να τις αντιμετωπίσω. Βλέπετε είναι τρομερά σημαντικό να προλαβαίνουμε τις ραγάδες στην αρχή τους, όταν ακόμα είναι κόκκινες. Τότε αντιμετωπίζονται πιο εύκολα και γρήγορα, αρκεί να ασχοληθούμε πραγματικά μαζί τους.

Αξίζει να αναφέρω ότι όταν τις είδα πραγματικά αγχώθηκα και σκέφτηκα φυσικά την εμφάνισή μου στην παραλία, όπου με το μαγιό θα ήταν ορατές. 

Τι κι αν έβαζα καθημερινά κρέμα στο σώμα μου μετά το μπάνιο, λόγω της αυξομείωσης των κιλών μου, οι ραγάδες εμφανίστηκαν και έπρεπε να ανακαλύψω μία δραστική λύση.

Κορίτσια στον ήλιο/Photo by Gian Cescon on Unsplash
Κορίτσια στον ήλιο/Photo by Gian Cescon on Unsplash

Η πρώτη μου κίνηση ήταν να κάνω έρευνα και να ανακαλύψω προϊόντα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Σαφέστατα ανακάλυψα τεράστια γκάμα προϊόντων και επέλεξα να αγοράσω ένα λάδι, το οποίο κοστίζει περίπου 15 ευρώ, μπορώ να εφαρμόζω σε όλο μου το σώμα και αντιμετωπίζει άμεσα τις ραγάδες.

Καθημερινά λοιπόν μετά το μπάνιο το εφαρμόζω σε στεγνό δέρμα, περιμένω μερικά λεπτά να απορροφηθεί και στη συνέχεια βάζω και την κρέμα σώματος.

Bikini Body/Photo by Christopher Campbell on Unsplash
Bikini Body/Photo by Christopher Campbell on Unsplash

Δεν έμεινα όμως μόνο στην περιποίηση σώματος, όπως με συμβούλεψε μία φίλη μου διατροφολόγος, είναι σημαντικό να προσέξω και τη διατροφή μου.

Μου είπε χαρακτηριστικά ότι τα κιλά πρέπει να τα χάνουμε σταδιακά και όχι απότομα. Η ισορροπημένη διατροφή εκτός από τα οφέλη που έχει στην υγεία μας, επιπλέον είναι πολύτιμη για το δέρμα μας. Επιπλέον μου τόνισε πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση νερού, καθώς μεταξύ άλλων ενισχύει την ενυδάτωση του σώματός.

Το ότι πήρα λοιπόν μερικά κιλά και οι ραγάδες έκαναν έντονη την εμφάνισή τους ήταν ένα μάθημα για εμένα. Και τώρα που θέλω να τα χάσω πρέπει να προσέξω να φύγουν σε βάθος χρόνου, για να μην εμφανίσω και άλλες ανεπιθύμητες ραβδώσεις!

Διαβάστε επίσης:

Τα polka dots πρωταγωνιστούν στο ανοιξιάτικο μανικιούρ και είναι super stylish ιδέα