Shutterstock
Shutterstock
ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Οι skin experts του Hollywood αποκαλύπτουν τα μυστικά της αψεγάδιαστης επιδερμίδας


Είναι πολλά τα χρήματα που ξοδεύουμε καθώς και ο χρόνος που σερφάρουμε στο ίντερνετ, ή συζητάμε με το δερματολόγο μας, ώστε να αποκτήσουμε λαμπερή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Σχεδόν όλες γνωρίζουμε τα προϊόντα που ταιριάζουν στην επιδερμίδα μας αλλά και τις ανάγκες που έχει και είναι απαραίτητο να καλύψουμε. Ωστόσο κάποιες φορές μία καλή ενυδατική και ένας σχολαστικός καθαρισμός ίσως να μην είναι αρκετά.

Οι ίδιοι οι skin experts συμβουλεύουν και τονίζουν ότι μία καλή ενυδατική δεν αρκεί για να έχουμε λαμπερό δέρμα. 

Ταξιδεύουμε μακριά στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Hollywood, στο μέρος που οι γυναίκες νοιάζονται καθημερινά για το πρόσωπό τους και που είναι διατεθειμένες να δοκιμάσουν τα πάντα για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι skincare experts διάσημων γυναικών όπως η Chrissy Teigen, η Cindy Crawford και η Demi Moore δίνουν τις δικές τους συμβουλές. Tips γνώριμα αλλά και διαφορετικά από αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα και μας συμβουλεύουν να τα ακολουθήσουμε για να δούμε άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Μάσκα προσώπου/Shutterstock
Μάσκα προσώπου/Shutterstock

Καθημερινή απολέπιση: Μία περιποίηση που κάποιες κάνουμε μία φορά την εβδομάδα, άλλες δύο και άλλες καθόλου, σύμφωνα με τους skincare experts του Hollywood πρπει να γίνεται καθημερινά, με προϊόντα που δεν είναι "σκληρά" με το δέρμα μας και δεν το ερεθίζουν. Ο λόγος είναι ότι με αυτή τη διαδικασία βοηθάμε τα προϊόντα να διεισδύσουν καλύτερα στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Μετά τον καθαρισμό λοιπόν κάνουμε απολέπιση ή απλά επιλέγουμε ένα προϊόν που περιέχει κόκκους και κάνει μικροαπολέπιση στο πρόσωπο.

O καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα: Σίγουρα είναι κάτι που έχουμε ακούσει πολλές φορές, ωστόσο το ερώτημα είναι ακολουθούμε όλοι αυτή τη συμβουλή. Οι δερματολόγοι τονίζουν λοιπόν ότι μόλις ξυπνήσουμε πρέπει να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, κάθε φορά που επιστρέφουμε σπίτι αλλά και το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Προσθέτουν ακόμη ότι είναι μία διαδικασία που πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 2-3 λεπτά, κάνοντας απαλό μασάζ, με κυκλικές κινήσεις.

Περιποίηση προσώπου/Shutterstock
Περιποίηση προσώπου/Shutterstock

Λέμε όχι στη ζάχαρη: Είναι μία από τις βασικές αιτίες που τα πρώτα σημάδια γήρανσης κάνουν έντονη την εμφάνισή τους, σε σχετικά μικρή ηλικία.  Δεν αρκεί λοιπόν να εφαρμόζουμε μία καλή αντιγηραντική κρέμα, πρέπει να ξεχάσουμε και όλα τα γλυκίσματα.

Βγάζουμε το stress από τη ζωή μας: Το άγχος όχι απλά κάνει κακό στην υγεία μας, επιπλέον είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που σχετίζεται με τη γήρανση του δέρματος. 

H περιποίηση ξεκινάει από μικρή ηλικία: Είναι σημαντικό να προλαβαίνουμε τα σημάδια γήρανσης, γι αυτό συμβουλεύουν τις γυναίκες να αναζητούν την ιδανική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, από την ηλικία των 20.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα κάνεις τις αφέλειες να δείχνουν πάντα stylish -Τips για αρχάριες

Το ιδανικό μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 40 -Ποια προϊόντα να αποφεύγετε και ποια να προτιμάτε