Shutterstock
Shutterstock
ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

To λάθος που κάνεις με την εφαρμογή της μάσκας μαλλιών -Ο τρόπος για μαλλιά στιλπνά, λεία


Η περιποίηση των μαλλιών είναι απαραίτητη όπως ακριβώς του προσώπου.

Πρέπει να επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της τρίχας μας και να στοχεύουμε στην ενυδάτωση. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που τα μαλλιά ταλαιπωρούνται παραπάνω λόγω θάλασσας, έκθεσης στον ήλιο αλλά και καθημερινού styling, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα μάσκα.

Η μάσκα είναι ουσιαστικά το προϊόν που μπορεί να ενυδατώσει, να θρέψει την τρίχα σε βάθος. Αν ρωτήσετε τον κομμωτή σας θα δείτε ότι θα σας προτείνει να κάνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο μόνες σας πρέπει να αξιολογήσετε την ποιότητα των μαλλιών σας και ιδιαίτερα τις άκρες-αυτό είναι το σημείο που δείχνει πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά-και αν χρειαστεί να κάνετε μάσκα ακόμα και 2 φορές την εβδομάδα.

Το ερώτημα είναι πόσες γνωίζουμε το σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας μαλλιών;

Αρκεί να παίρνουμε μία μικρή ποσότητα στα χέρια μας, να την εφαρμόζουμε στα μαλλιά και να ξεβγάζουμε;

Σπαστά μαλλιά/Photo by Xan Griffin on Unsplash
Σπαστά μαλλιά/Photo by Xan Griffin on Unsplash

Ξεκινάμε με το πρώτο βήμα που είναι το λούσιμο των μαλλιών. Εφαρμόζουμε και conditioner για να ξεμπλέξουμε τις άκρες και παράλληλα να προσφέρουμε extra ενυδάτωση.

Ξεβγάζουμε για αρκετή ώρα, μέχρι να πιάνουμε τα μαλλιά μας και να μη γλιστράνε, διαφορετικά η λιπαρότητα θα εμφανιστεί άμεσα. Παίρνουμε μία καθαρή πετσέτα και τα ταμπονάρουμε ελαφρώς για να μη στάζουν, να είναι νωπά

Moroccanoil Intense Hydrating Mask
Moroccanoil Intense Hydrating Mask

Έφαρμόζουμε τη μάσκα, μία μικρή ποσότητα από τις άκρες μέχρι τις ρίζες. Πάμε κατά μήκος της τρίχας, με έμφαση στις άκρες και εφαρμόζουμε τη μάσκα σε κάθε τούφα ξεχωριστά, κάνοντας απαλό μασάζ. Δεν ξεχνάμε ότι οι άκρες χρειάζονται περισσότερο προϊόν από τις ρίζες.


Garnier - Fructis Hair Food μάσκα μαλλιών

Τυλίγουμε τα μαλλιά με μία βρεγμένη με ζεστό νερό πετσέτα και αφήνουμε το προϊόν να δράσει για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία-οι ειδικοί προτείνουν minimum 10 λεπτά.

Τέλος ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας και απολαμβάνουμε λεία και λαμπερά μαλλιά.

Διαβάστε ακόμη:

Το ιδανικό μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 40 -Ποια προϊόντα να αποφεύγετε και ποια να προτιμάτε

Eνα μαγικό mix κάνει την επιδερμίδα πραγματικά λαμπερή -Δοκιμάστε το για το επόμενο makeup look σας