Shutterstock
Shutterstock
ΕΛΑΙΑ

Τι ακριβώς κάνει το ενυδατικό λάδι προσώπου -Και τι συμβαίνει με τις λιπαρές επιδερμίδες


Μόνο στο άκουσμα της λέξης «λιπαρότητα» υπάρχει κάτι που μας ενοχλεί, κάτι που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουμε στην επιδερμίδα μας.

Από την άλλη τα έλαια είναι απαραίτητα skincare προϊόντα στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας. Αφορούν ωστόσο κάθε τύπο δέρματος; Μπορούν ακόμα και οι λιπαρές επιδερμίδες να εφαρμόζουν ενυδατικό λάδι στο πρόσωπό τους;

Τα ερωτήματα πολλά, τα λανθασμένα συμπεράσματα εξίσου πολλά και οι σωστές επιλογές συγκεκριμένες και λίγες.
Οι εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας αποτελούνται από έλαια, γι αυτό το λόγο οποιοδήποτε λάδι και αν εφαρμόσουμε απορροφάται εύκολα. Τα έλαια παράγουν θρεπτικά συστατικά και δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα που διατηρεί την υγρασία στο δέρμα και έτσι αυτό ενυδατώνεται
Τα περισσότερα -αν όχι όλα- ενυδατικά λάδια που υπάρχουν στην αγορά είναι εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα. Ο ρόλος τους αναγκαίος για την καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας, αφού θρέφουν και προστατεύουν το φράγμα των λιπιδίων, ενισχύουν τη διαδικασία της επούλωσης και βοηθούν-ενισχύουν τη λάμψη της επιδερμίδας. 

Όπως με κάθε προϊόν περιποίηση της επιδερμίδας, έτσι και με τα έλαια είναι σημαντικό να είμαστε προσεχτικές με τη χρήση τους. Αυτό που υπόσχονται και πετυχαίνουν είναι το maximum στάδιο ενυδάτωσης. Εφαρμόζονται πάντα σε καθαρό πρόσωπο, μετά το serum και πριν την ενυδατική. 


Korres, Wild Rose Vitamin C Active Brightening Oil

Με αυτή τη skincare ρουτίνα παρέχουμε στο πρόσωπό μας ενυδάτωση αλλά και προστασία από εξωτερικούς παράγοντες.

Caudalie VINE[ACTIV] Overnight Detox Oil
Caudalie VINE[ACTIV] Overnight Detox Oil

Απαιτείται ελάχιστη ποσότητα και απαλό μασάζ στο πρόσωπο, έτσι ώστε να αναβείνει η θερμοκρασία της επιδερμίδας. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα απορροφά τα θρεπτικά συστατικά από το λάδι, ενισχύεται η ροή του αίματος, οξυγονώνεται και έτσι δημιουργείται η λαμπερή όψη.  

Εφαρμόζουμε το λάδι για να κάνουμε boost τη δράση των υπολοίπων προϊόντων skincare και όχι για να τα αντικαταστήσουμε
 

La Mer, The Renewal Oil
La Mer, The Renewal Oil

Τέλος ό,τι ισχύει σε κάθε skincare προϊόν ισχύει και στα έλαια.  Ανάλογα με τον τύπο δέρματος επιλέγουμε το λάδι που μας ταιριάζει. Και ναι στην αγορά υπάρχουν λάδια ιδανικά για λιπαρές επιδερμίδες. Αντίστοιχα για τα πρόσωπα με ακμή, υπάρχουν λάδια με αντιφλεγμονώδη δράση.

Διαβάστε ακόμη:

Τι χρώματα πρέπει να επιλέξεις στο μακιγιάζ με κριτήριο τον τόνο της επιδερμίδας σου

Τι μπορεί να δείχνει για την υγεία σου το σημείο του προσώπου που βγάζεις σπυράκια

Kiehl's Daily Reviving Concentrate
Kiehl's Daily Reviving Concentrate