Η οδός Παλλάδος στου Ψυρρή, ένας δρόμος που παλιότερα ήταν γεμάτος μαγαζιά με είδη κηπουρικής και κιγκαλερίας, τον τελευταίο καιρό, έχει αρχίσει να αλλάζει χαρακτήρα και εξελίσσεται σε γαστρονομικό spot.
Το «Τσίκναμπουμ», το bar Juan Rodriguez και τα boutique hotels που έχουν κάνει την εμφάνισή τους συνέβαλαν δραστικά στην ανανέωση της γειτονιάς, όπως και η «Μarika», το πρώτο ταρτοποιείο της πόλης που γεμίζει μυρωδιές το μικρό δρομάκι καθημερινά.
Ιδιοκτήτες της ο Σπύρος Παναγόπουλος και η σύζυγός του Μαριλού Πρεπάκη, που εμπνεύστηκαν την ιδέα από τη γιαγιά τους τη Μαρίκα, από τη Θράκη, που ήταν μαστόρισσα στην τέχνη της ζύμης και καταπληκτική μαγείρισσα. Φωτογραφίες της γιαγιάς Μαρίκας αλλά κι ένα σκίτσο της, δημιουργία ενός γραφίστα φίλου των παιδιών, θα δείτε στο μικρό μαγαζάκι, που στηρίζεται κατά βάση στη λογική του take away. Βέβαια, υπάρχει κι ένας πάγκος στο εσωτερικό όπου μπορείτε να ακουμπήσετε και να φάτε στα γρήγορα, ενώ, τις καλές μέρες μπορείτε, αν θέλετε, να καθίσετε στα τραπεζάκια που υπάρχουν έξω.