Εντομοαπωθητικό φυτά με τέλειο άρωμα
Εντομοαπωθητικό φυτά με τέλειο άρωμα, Φωτογραφία: unsplash/@by_abigailkelly
ΦΥΤΑ

5 φυτά που διώχνουν έντομα και κουνούπια με φυσικό τρόπο (και έχουν υπέροχο άρωμα)


Τα περισσότερα εντομοαπωθητικά φυτά έχουν ένα φυσικό άρωμα, το οποίο κρατά τα ενοχλητικά κουνούπια και έντομα μακριά ενώ παράλληλα φέρνουν υπέροχες μυρωδιές σε ολόκληρο τον κήπο ή το μπαλκόνι.

Εάν δεν θέλετε τα χημικά σπρέι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των ενοχλητικών εντόμων και κουνουπιών με φυσικούς τρόπους.

Με τα εντομοαπωθητικά φυτά θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά, αρκεί όμως να τα κρατήσετε σε περιοχές όπου τα έντομα έρχονται συχνά, όπως το καθιστικό ή τη βεράντα.

5 φυτά που διώχνουν έντομα και κουνούπια με φυσικό τρόπο (και έχουν υπέροχο άρωμα)

Γεράνι

Τα αρωματικά γεράνια είναι ένα δημοφιλές φυτό που απωθεί τα κουνούπια. Το άρωμά τους έχουν κάτι που θυμίζει άρωμα λεμονιού, το οποίο θυμίζει γρασίδι citronella, έτσι, κρατά μακριά διάφορους τύπους εντόμων.

Φωτογραφία: unsplash/@jerry_318

Λεμονόχορτο

Γνωστό για την ξεχωριστή μυρωδιά του, το γρασίδι citronella (ή λεμονόχορτο) είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο φυσικό συστατικό στα εντομοαπωθητικά. Για να απαλλαγείτε μια και καλά από τα κουνούπια, ο Βοτανικός Κήπος του Μπρούκλιν συνιστά φυτά με άρωμα λεμονιού, όπως αυτό.

Φωτογραφία: Shutterstock

Λεβάντα

Το άρωμα της λεβάντας, το οποίο προέρχεται από τα αιθέρια έλαια που βρίσκονται στα φύλλα του υποστηρίζεται ότι εμποδίζει την ικανότητα ενός κουνουπιού να μυρίζει. Αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χρειάζεται ήλιο και καλή αποστράγγιση για να παραμείνει «ζωντανό».

Φωτογραφία: unsplash/@jkerro

Δεντρολίβανο

Ένα άλλο απωθητικό κουνουπιών είναι το δεντρολίβανο. Τόσο ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης όσο και το PlantShed προτείνουν αυτό το φυτό. Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο με το οποίο πολλοί από εμάς είμαστε πολύ εξοικειωμένοι και το ξυλώδες άρωμά τους είναι ακριβώς αυτό που κρατά τα κουνούπια, καθώς και τους σκώρους των φυτών και τις μύγες μακριά.

Φωτογραφία: unsplash/@thee_photography_

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα ακόμη φυτό που μπορεί να λειτουργήσει ως απωθητικό. Η πικάντικη μυρωδιά που εκπέμπουν τα φύλλα βασιλικού είναι αυτό που κρατά τα παράσιτα μακριά. Μπορείτε να φυτέψετε τον βασιλικό μικρά γλαστράκια ή στον κήπο, μόνο του ή με άλλα λουλούδια, αρκεί και τα δύο φυτά να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις για να παραμείνουν ζωντανά.

Φωτογραφία: unsplash/@rabbit_in_blue
SHARE