σπίτι στιλάτη διακόσμηση
Φωτογραφία: H&M Home
DECO TIPS

Αρωματικά κεριά: 3 τρόποι να αξιοποιήσεις τα άδεια βάζα τους


Ενα από τα διακοσμητικά στοιχεία που μεταμορφώνουν τον χώρο σε ένα σπίτι και δημιουργούν υπέροχη και cosy ατμόσφαιρα είναι τα κεριά.

Τα κεριά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή διακόσμησης κάθε σπιτιού, αφού εκτός από ωραίο άρωμα, προσφέρουν και μια πανέμορφη αισθητική που αποπνέει μια ρομαντική και χαλαρή ατμόσφαιρα στον χώρο. Τα κεριά μπορείς να τα εντάξεις σε κάθε χώρο του σπιτιού και οι επιλογές για μυρωδιές, σχέδια και μεγέθη είναι αμέτρητες, για κάθε γούστο.

Τι γίνεται όμως με τα άδεια βάζα των αρωματικών κεριών; Δεν υπάρχει λόγος να τα πετάμε στην ανακύκλωση, γιατί υπάρχει τρόπος να τα αξιοποιήσουμε. H H&Μ Ηome δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, όπου προτείνει τρεις τρόπους για να αξιοποιήσουμε τα άδεια βάζα των αρωματικών κεριών με τον πιο υπέροχο τρόπο. Επίσης, μάς δίνει ένα χρήσιμο hack για το πώς θα καθαρίσουμε με ευκολία το βάζο με το αρωματικό κερί που έχει τελειώσει.

Πώς καθαρίζεις το βάζο με το άδειο κερί

Ενας πρακτικός και εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις το άδειο βάζο του αρωματικού κεριού είναι να βάλεις το άδειο βαζάκι με τα υπολείμματα κεριού στην κατάψυξη για κάποιες ώρες. Στη συνέχεια όταν το βγάλεις, μπορείς να αφαίρεσες πανεύκολα το κερί που θα έχει παγώσει με ένα μαχαίρι.

Οι τρεις τρόποι που προτείνει η H&M Home για την αξιοποίηση των άδειων βάζων από τα αρωματικά κεριά είναι οι ακόλουθοι:

  • Τοποθέτησε ένα φυτό μέσα στο βάζο ή κάποιο μπαχαρικό της κουζίνας που ταιριάζει απόλυτα στο μικρό μέγεθός του
  • Βάλε μολύβια ματιών, μάσκαρα και eyeliner και χρησιμοποίησε το βάζο σαν beauty θήκη για πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά στο μακιγιάζ σου και θα γίνει το τέλειο στολίδι του boudoir σου.
  • Δώσε πνοή στο άδειο βάζο σου με ένα νέο κερί.

Δες το βίντεο:

SHARE