Κρεβατοκάμαρα διαμερίσματος με κρεβάτι, φωτιστικό, πίνακα στον τοίχο, μπεζ κουρτίνα σε παράθυρο, κομοδίνο
Δεν χρειάζεται κομοδίνο/ Φωτογραφία: Unsplash/Mia Moessinger
ΖΗΤΗΜΑ ΦΩΤΟΣ

To φωτιστικό που αναβαθμίζει την κρεβατοκάμαρα και συναντάμε σε μοντέρνα διαμερίσματα και πολυτελή ξενοδοχεία


Ποτέ τα (λίγα) τετραγωνικά δεν στέκονται εμπόδιο στην δημιουργικότητα ενός έμπειρου interior designer. Αυτό που κυρίως τον ενδιαφέρει είναι τι θέλει να εκφράζει το σπίτι που καλείται να διακοσμήσει. Το πόσο λειτουργικό και ευχάριστο θα είναι για τους ανθρώπους που θα ζήσουν σε αυτό.

Ενα στοιχείο που καθορίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού είναι το φως: λίγο να έχει παρακολουθήσει κάποιος την στήλη Design της Bovary, θα έχει καταλάβει ότι ο (καλός) φωτισμός- του σπιτιού είναι ανάγκη και μια προϋπόθεση για ποιοτική καθημερινότητα στο σπίτι.

Τα παράθυρα είναι κι αυτά «φωτιστικά»: μόνο που η φύση είναι αυτή που αποφασίζει την ένταση του φωτός που θα εισβάλλει στο χώρο μέσα από αυτά.

Τα φωτιστικά, όμως, που φωτίζουν τον χώρο μας τις ώρες που το φυσικό φως χάνεται, δεν θα πρέπει να είναι τυχαία επιλεγμένα.

Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε στα φωτιστικά που βλέπουμε συνεχώς στα μοντέρνα διαμερίσματα του εξωτερικού και δεν καταλαμβάνουν χώρο στο πάτωμα ή πάνω σε κάποιο έπιπλο. Τα επιτοίχια φωτιστικά είναι η αγαπημένη τάση των interior designers στο φωτισμό και ό,τι πιο λειτουργικό για μια μικρή κρεβατοκάμαρα.

Αν η κρεβατοκάμαρά σας είναι τόσο μικρή που δεν επιτρέπει κομοδίνο (που και αυτό πλέον δεν είναι απαραίτητο ως έπιπλο μιας και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, αν θέλετε μόνο ένα μέρος για να ακουμπάτε τα απαραίτητα για τον ύπνο), τότε αυτά τα φωτιστικά θα δώσουν άλλη διάσταση στον φωτισμό του δωματίου, δημιουργώντας αίσθηση πολυτέλειας.

Αν το design τους είναι μίνιμαλ και μοντέρνο, τότε το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό.

SHARE