Τα 5 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για το 2024
Φωτογραφία: Shutterstock
04|01|2024 13:28
SHARE
ΦΥΤΑ

Τα 5 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για το 2024 (επειδή έχετε βαρεθεί το μπαμπού)


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, κάθε χρόνο παρουσιάζονται νέες ποικιλίες φυτών εσωτερικού χώρου. Τι προβλέπεται για το 2024; Μεγάλα, τολμηρά, έντονα ποικιλόχρωμα φύλλα που προσθέτουν τόνους χρώματος και δράματος στο χώρο σας χωρίς να είναι υπερβολικά επιτηδευμένα.

Όταν επιλέγετε ένα νέο φυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τις ανάγκες φροντίδας του, ώστε να μπορείτε να του δώσετε τη σωστή ποσότητα φωτός για να ευδοκιμήσει.

Επίσης, φροντίστε να μην το «πνίξετε» με το νερό. Έτσι, βουτήξτε το δάχτυλό σας στο χώμα πριν το πότισμα, και αν ακόμα το νιώθετε υγρό, περιμένετε μερικές μέρες ακόμα. Είναι πάντα προτιμότερο να μένει στεγνό το φυτό παρά να ποτιστεί με περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου για το 2024

Φυλλόδενδρο – Philodendron Pink Princess

Γιατί μας αρέσει: Κάθε φυτό και φύλλο φαίνεται διαφορετικό

Τι χρειάζεται: Εμμεσο φως ώστε να διατηρεί το χρώμα του- νερό όταν το πάνω χώμα φαίνεται ξηρό

Shutterstock

Φυσικά, πέρυσι ήταν η χρονιά του ροζ, χάρη στο Barbiecore. Και το ροζ δεν πρόκειται να φύγει σύντομα, με τους λάτρεις των φυτών να αναζητούν ροζ φυτά κάθε είδους. Το φυλλόδενδρο, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '70, έχει ελκυστικές ροζ κηλίδες σε όλα τα σκουροπράσινα γυαλιστερά φύλλα του. Αυτό το κάποτε σπάνιο φυτό είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να το συναντήσετε στα φυτώρια αλλά και online.

Ριψαλίδα ή κάκτος γκι

Γιατί μας αρέσει: Για την ελικοειδής μορφή και τη μοναδική υφή

Τι χρειάζεται: χαμηλό έως μέτριο φως- ποτίστε το όταν το έδαφος είναι κυρίως ξηρό

Shutterstock

Με μοναδικό φύλλωμα και τρακτερωτά στελέχη (μόλις μεγαλώσει), αυτό το όμορφο μικρό παχύφυτο είναι πολύ χαριτωμένο! Υπάρχουν μερικές διαφορετικές ποικιλίες, αλλά ο τύπος που πραγματικά αγαπάμε έχει λεπτό φύλλωμα σαν μολύβι, ώστε να μοιάζει με σφουγγαρίστρα.

Καλαθέα

Γιατί μας αρέσει: Για το πανέμορφο χρώμα του

Τι χρειάζεται: Φωτεινό, έμμεσο φως- αφήστε το χώμα να στεγνώσει ως επί το πλείστον μεταξύ των ποτισμάτων

Shutterstock

Γνωστή και ως Tricolor Stromanthe, εδώ είναι ένα άλλο φυτό που είναι όμορφο σε ροζ χρώμα. Αν και δεν είναι ακριβώς καινούργιο, αυτό το φυτό κάποτε καλλιεργούνταν κυρίως ως τροπικό. Αλλά πλέοεν είναι ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου. Με διαφοροποιημένο φύλλωμα σε κρεμ, ροζ και πράσινο χρώμα με ματζέντα στην κάτω επιφάνεια, αυτή η πολύχρωμη ομορφιά αξίζει να προστεθεί στη συλλογή σας.

Η στρελίτσια ή πουλί του παραδείσου

Γιατί μας αρέσει: Για το δραματικό θέαμα

Τι χρειάζεται: φωτεινό άμεσο ή έμμεσο φως και νερό μόνο όταν είναι κυρίως στεγνό

Shutterstock

Συνήθως καλλιεργείται ως φυτό τοπίου σε θερμά κλίματα, η στρελίτσια ή διαφορετικά το πουλί του παραδείσου τα καταφέρνει εκπληκτικά καλά σε εσωτερικούς χώρους και τα τεράστια φύλλα του προσδίδουν άμεσο δράμα σε κάθε δωμάτιο. Προτιμά το άμεσο φως, αλλά προσαρμόζεται και σε ένα φωτεινό δωμάτιο.

Ο ζαμιοκούλκας

Γιατί μας αρέσει: Eύκολη φροντίδα με λαμπερό πράσινο νέο φύλλωμα

Τι χρειάζεται: μέτριο έως χαμηλό φωτισμό- πότισμα κάθε λίγες εβδομάδες όταν το έδαφος είναι κυρίως ξηρό

Shutterstock

Ναι, λατρεύουμε τα επιβλητικά φυτά. Αλλά ο ζαμιοκούλκας ή αλλιώς γνωστό και ως ZZ plant είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρο που διαθέτει έντονο λαχανί φύλλωμα και είναι σχετικά λιτό και διακριτικό. Ό,τι πρέπει δηλαδή για σπίτια και γραφεία.

SHARE