Φωτογραφία: unsplash/@brina_blum
Φωτογραφία: unsplash/@brina_blum
08|09|2023 11:06
SHARE
ΦΥΤΑ

5 φυτά που λειτουργούν ως φυσικοί αφυγραντήρες -Ανανεώνουν και καθαρίζουν τον αέρα, διώχνουν την υγρασία


Τα φυτά μέσα στο σπίτι αποτελούν σταθερή προτίμηση των deco lovers τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για καλή ενέργεια στον χώρο.

Φυσικά, τα φυτά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και αφοσίωση και, ευτυχώς, υπάρχουν άφθονα είδη ώστε ακόμη και οι πιο «ξεχασιάρηδες» να μπορούν να τα φιλοξενήσουν στον χώρο τους.

Ανάμεσα στα διαφορετικά είδη φυτών, ξεχωρίζουμε εκείνα που μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από το σπίτι και να ομορφύνουν τον χώρο.

Η διατήρηση μιας ιδανικής ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια υγιεινή ζωή καθώς αν υπάρχουν υψηλά ποσοστά υγρασίας στον χώρο μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ άλλων και αναπνευστικά προβλήματα.

Η συμβολή των φυτών εσωτερικού χώρου λοιπόν στη ρύθμιση της υγρασίας μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη. Ένα από τα οφέλη που παίρνουμε από αυτά είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικοί αφυγραντήρες.

Τα περισσότερα φυτά καθαρίζουν τον αέρα, αλλά μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά καθώς συλλέγουν μέσω των φύλλων τους μεγάλο μέρος της υγρασίας.

Δείτε παρακάτω τα 5 φυτά που λειτουργούν σαν φυσικοί αφυγραντήρες

Φτέρη

Η φτέρη μπορεί να ευδοκιμήσει σε υγρά κλίματα και εξαιτίας αυτού, θα απορροφήσει φυσικά την υγρασία του αέρα, εξισορροπώντας τα επίπεδα αυτής. Η φτέρη χρειάζεται μόνο υγρό χώμα και έμμεσο ηλιακό φως για να επιβιώσει μέσα στο σπίτι.

Ορχιδέες

Οι ορχιδέες βοηθούν στη μείωση της υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους καθώς παίρνουν θρεπτικά συστατικά αλλά και υγρασία από τον αέρα που τις περιβάλλει.

Κάκτος

Τα ξηρόφυτα όπως ο κάκτος είναι φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ερήμους και απαιτούν ελάχιστο νερό. Αυτά τα φυτά είναι γνωστό ότι έχουν κηρώδη ή τριχωτά φύλλα. Είναι πολύ χρήσιμα για τη σύλληψη και τη διατήρηση του νερού από τον αέρα και τη μείωση της υγρασίας.

Κισσός

Το English Ivy είναι φανταστικό αν έχετε κατοικίδια ζώα, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας των αερομεταφερόμενων βλαβερών σωματιδίων. Εκτός από αυτό, μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της φορμαλδεΰδης που μπορεί να βρεθεί σε έπιπλα, οικιακά προϊόντα καθαρισμού και άλλα ενώ επίσης μειώνει τα ποσοστά υγρασίας και είναι εύκολο στη φροντίδα.

Spider plant

Τα φυτά αράχνης έχουν γίνει πολύ δημοφιλή ως φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από άλλα φυτά είναι η ικανότητά του να επιβιώνει στην παραμέληση και τον χαμηλό φωτισμό. Εκτός από αυτά όμως αφαιρεί έως και το 90% των επιβλαβών ατμοσφαιρικών ρύπων μέσα στο σπίτι.

SHARE