Φυτά στο σπίτι
Φωτογραφία: Unsplash/Jane Palash
GO GREEN

4 φυτά εσωτερικού χώρου για το γραφείο και το σπίτι -Ομορφαίνουν τον χώρο, χωρίς πολλή φροντίδα


Τα παρακάτω φυτά εσωτερικού χώρου είναι εύκολα στη φροντίδα τους και θα ομορφύνουν τον χώρο σας τώρα που δουλεύετε από το σπίτι.

Τώρα που η «δουλειά από το σπίτι» αποτελεί καθημερινότητα για τους περισσότερους, η ανάγκη να ομορφύνουμε και να κάνουμε τις ώρες που περνάμε στο σπίτι λιγότερο μουντές είναι επιτακτική. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζουν βέβαια και τα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία σίγουρα θα δώσουν μια ευχάριστη νότα στο γραφείο και τον χώρο του σπιτιού όπου δουλεύουμε καθημερινά.

Σίγουρα, όμως, καθώς οι ρυθμοί και οι υποχρεώσεις για πολλούς παραμένουν οι ίδιοι και δεν έχουν μειωθεί (αν βάλουμε και τα παιδιά στο σπίτι στην εξίσωση, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι ο χρόνος ελαττώνεται ακόμα περισσότερο), ένα φυτό το οποίο ναι μεν θα ομορφύνει το περιβάλλον αλλά δε θέλει ιδιαίτερη φροντίδα, φαντάζει ιδανικό.

Παρακάτω 4 δημοφιλείς επιλογές!

Σανσεβιέρα

Η σανσεβιέρα θέλει αραιό πότισμα, χωρίς απευθείας επαφή με τον ήλιο. Το ιδιαίτερο σχήμα της και το χρώμα της την κατατάσσουν στις πιο αγαπημένες επιλογές των fans του μινιμαλισμού. Δίνει χρώμα και στιλ στον χώρο, με αποτέλεσμα να φτιάχνει τη διάθεση σε όσους δουλεύουν από το σπίτι. Το www.gardeningknowhow.com προτείνει να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε.

Ζαμιοκούλκας

Ο ζαμιοκούλκας -ή απλώς ζάμια- είναι ακόμα ένα φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, γι’ αυτό και το αγαπούν ιδιαίτερα οι «πρωτάρηδες κηπουροί». Το λαμπερό του φύλλωμα αντικατοπτρίζει το φως και κάνει τον χώρο πιο φωτεινό. Σύμφωνα με το www.joyusgarden.com μια φορά ανά 3-4 εβδομάδες τον χειμώνα και 2-3 εβδομάδες το καλοκαίρι αρκεί.

Παχύφυτα

Τα παχύφυτα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και χαριτωμένα φυτά που θα κάνουν αμέσως το γραφείο σας ινσταγκραμικό και στιλάτο. Αγαπημένη επιλογή των design lovers, χαρίζουν μια νότα κομψότητας στο γραφείο σας. Το www.succulentsandsunshine.com προτείνει να περιμένετε να στεγνώσει το χώμα εντελώς μέχρι το επόμενο πότισμα και αν είναι εσωτερικού χώρου να αποφύγετε να βρέξετε τα φύλλα τους.

Δράκαινα

Η δράκαινα μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο σε ύψος και γεμίζει τον χώρο. Όπως αναφέρει το www.proflowers.com η φροντίδα της είναι σχετικά εύκολη. Πρέπει το χώμα της να είναι σχετικά υγρό, αλλά να περιμένετε ώστε το πάνω στρώμα χώματος να είναι στεγνό για το επόμενο πότισμα (αυτό σημαίνει ότι θέλει νερό κάθε 10 μέρες περίπου).

SHARE