Σαλόνι διαμερίσματος με καναπέ, κάδρο, φωτιστικό
Το χρώμα της χρονιάς φέρνει ηρεμία σε κάθε χώρο/ Φωτογραφία: Unsplash/Vinicius Amano
THE COLOR OF THE YEAR

Classic Blue: To χρώμα της Pantone για το 2020 στη διακόσμηση -Οι τρόποι να το εντάξετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού


Αυτό το χρώμα δεν είναι τάση. Είναι η εξωτερίκευση της εσωτερικής μας ανάγκης για ηρεμία και αρμονία. Είναι η απόχρωση που βάφει τον ορίζοντα της νύχτας.

Εκφράζει σταθερότητα και σιγουριά. Ένα χρώμα που μπορούμε να εμπιστευτούμε, να βασιστούμε σε αυτό.

Σύμφωνα με την αυθεντία στην επιστήμη του χρώματος, Pantone, το «Classic Blue», το έντονο μπλε της κομψότητας, της ισορροπίας, της αυτοπεποίθησης και της εξέλιξης είναι το χρώμα που ντύνει τις στιγμές του 2020.

Σε λίγο, το 2019 περνά στην ιστορία και μαζί του μια δεκαετία που διατάραξε τις σταθερές, άλλαξε την δομή της καθημερινότητας, μετέτρεψε δεδομένα σε ζητούμενα. Το 2020 σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής και θέτει τις βάσεις μιας νέας πραγματικότητας: αυτό το χρώμα θα ντύσει όχι μόνο το σώμα αλλά και το σπίτι μας.

Στη διακόσμηση, το μπλε εισβάλλει στον χώρο, γαληνεύοντάς τον. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε πώς το μπλε μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, διακριτικά και με ισορροπία -αυτή που έχει στη φιλοσοφία του. Μικρές λεπτομέρειες μέσα στο χώρο αρκούν για να κάνουν αισθητή την παρουσία του.

Αν επικρατήσει στην κρεβατοκάμαρα, μπορεί ακόμα και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου μας. Ενας (βελούδινος) μπλε καναπές είναι επίσης ένα μέσο για να το εντάξουμε στο σαλόνι και να κάνουμε την διαφορά.

Αναζωογονητικά μπορεί να λειτουργήσει και στο μπάνιο. Kομψό, πολυτελές, καθάριο, αποτοξινωτικό.

Στην κρεβατοκάμαρα 

Στο σαλόνι

Στην τραπεζαρίαΣτο μπάνιο

SHARE