Κεραμικά πιάτα, γεύμα
Φωτογραφία: Pexels/Daniela Constantini
CLAY PLATES

Τα πιάτα με χαρακτήρα που ανεβαίνουν συνεχώς σε δημοφιλία και το 2021 θα είναι περιζήτητα


Hταν Απρίλιος του 2020 όταν το Bovary.gr φιλοξένησε την κεραμίστρια, Αντιγόνη Οικονομίδου. Τα κεραμικά πιάτα της έχουν επιλέξει -δικαίως- διάσημοι Έλληνες σεφ λόγω του ιδιαίτερου σχεδιαστικού χαρακτήρα τους και πραγματικά εντυπωσιάζουν. (Θυμηθείτε την συνέντευξη εδώ).

«Η κεραμική δεν μπορεί να εξαφανιστεί εύκολα. Θα υπάρχει πάντα σεβόμενη την ιστορία χιλιάδων χρόνων, στηριζόμενη σε τεχνικές που έχουν μείνει αναλλοίωτες έως σήμερα. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνοδος των χειροποίητων κεραμικών σκευών με ιδιαίτερες, κάποιες φορές, μορφές και φόρμες, αλλά αυτό νομίζω ήταν μια εξέλιξη που ακολούθησε την άνοδο της γαστρονομίας και κατά συνέπεια της art de la table» μας είχε πει τότε.

Από τον Απρίλιο μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας ήταν ραγδαίες.

Το 2020, παρά τις δυσκολίες του, μας έφερε πιο κοντά με τις βαθύτερες ανάγκες μας και μας παρότρυνε να εκτιμήσουμε περισσότερο την ενέργεια που δίνουμε στα πράγματα.

Οι χαλαρωτικές ασχολίες που συνδέονται με τα χέρια έγιναν «trend».

Kαθόλου, λοιπόν, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η κεραμική απέκτησε ακόμα περισσότερους φίλους την χρονιά που φεύγει.

Σύμφωνα με άρθρο του housebeautiful.com, οι αναζητήσεις των χρηστών στο Pinterest δείχνουν ότι ένα από τα δημιουργήματα αυτής της τέχνης που ξεκινά από την καρδιά, έχει αυξήσει θεαματικά την δημοφιλία του και αναμένεται να γίνει top trend το 2021.

Τα κεραμικά πιάτα, οποιουδήποτε μεγέθους, σχήματος και χρώματος, θα κοσμούν κάθε γωνιά του σπιτιού και θα φιλοξενούν από γεύματα μέχρι κοσμήματα, γλάστρες, κεριά και αρωματικά βότανα.

Όπως διαβάζουμε, οι αναζητήσεις και οι ιδέες για την κατασκευή και διακόσμηση κεραμικών πιάτων αυξήθηκαν 105%.

Το 2021, οι χειροποίητες δημιουργίες θα ζήσουν μια δυνατή στιγμή όχι μόνο γιατί είναι μοναδικές σε αξία αλλά γιατί μας χαλαρώνουν και εκφράζουν την πιο δημιουργική πλευρά μας.

SHARE