Η νέα μεγάλη τάση στο interior design
Η νέα μεγάλη τάση στο interior design/Φωτογραφία: The Apartment
DECO TREND 2021

More is More: Ο μαξιμαλισμός είναι must τάση στη διακόσμηση του σπιτιού


O μαξιμαλισμός είναι μια τάση διακόσμησηςπου φέτος έχει κυριαρχήσει σε πολλά σπίτια του εξωτερικού.

Τα τελευταία χρόνια η τάση του μινιμαλισμού γνώρισε μία πρωτοφανή δημοφιλία, δηλαδή ένα σπίτι με απλούς λευκούς τοίχους, λιτές γραμμές, λίγα έπιπλα και ελάχιστα διακοσμητικά στον χώρο. Είναι μια εικόνα που χαρακτηρίζεται από τάξη, απλότητα και αρμονία. Το τέλος του περιττού, ο θρίαμβος του απλού, το «Λίγα και καλά» και το «Less is more».

Θα λέγαμε ότι ο μαξιμαλισμός είναι η αντίθετη τάση από τον μινιμαλισμό, που προτείνει την λιτότητα στο χώρο. Εντονα και πλούσια χρώματα, παιχνίδια με τις υφές, πολυτελή υφάσματα, πολλά αντικείμενα στον χώρο και mix and match συνδυασμοί είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του μαξιμαλισμού, που ενδεχομένως να μην ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η έννοια του μαξιμαλισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την φράση «περισσότερο από όλα», η οποία είναι ακριβώς αντίθετη με τον μινιμαλισμό που πρεσβεύει την φιλοσοφία του «όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα» .

Σε αυτή την τάση της διακόσμησης έχουμε στο σπίτι μας όλα όσα αγαπάμε και τους δίνουμε θέση σε κάθε σημείο του σπιτιού. Άλλωστε αγαπάμε τα σπίτια μας ακόμα περισσότερο όταν μας περιβάλλουν αντικείμενα που αγαπάμε. Στόχος του συγκεκριμένου στιλ διακόσμησης είναι η άνεση και η πρακτικότητα, κατακλύζοντας τον χώρο με όλα τα αντικείμενα που αγαπάμε, χωρίς περιορισμούς. 

Επίσης, οι τοίχοι που περιέχουν τέχνη είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μαξιμαλισμού. Γέμισε τους τοίχους του σπιτιού σου με τα έργα τέχνης που αγαπάς και τοποθέτησε βιβλία στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο καθώς και αυτό το στοιχείο αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της διακοσμητικής τάσης. 

Τολμήστε να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο, να επιλέξετε αντικείμενα και κομμάτια που εκπροσωπούν την προσωπικότητά σας και αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει.

SHARE