Τρίφτης, το εργαλείο που έχει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της
Τρίφτης, το εργαλείο που έχει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της/Φωτογραφία: Shutterstock
KITCHEN TIPS

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τον τρίφτη -Ο Ακης Πετρετζίκης σου δείχνει ποιες τροφές βάζεις σε κάθε λεπίδα


Ο τρίφτης αποτελεί ένα από τα βασικά «εργαλεία» της κουζίνας αφού χάρη σε αυτόν μπορείτε εύκολα και γρήγορα να πασπαλίσεις τη μακαρονάδα ή την πίτσα σου με το αγαπημένο σου τυρί.

Στον τρίφτη όμως δεν χρησιμοποιούμε μόνο τυρί. Εκεί τρίβουμε το λάχανο, τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τα καρότα, το μοσχοκάρυδο και άλλα πολλά. Ξέρεις όμως ποια λεπίδα από τις τέσσερις είναι η κατάλληλη για κάθε τροφή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάθε φορά; Ο Ακης Πετρετζίκης με ένα βίντεο στο Instagram σου δίνει την απάντηση, με απλό και εύκολο τρόπο.

«Όλοι έχετε τον κλασικό ανοξείδωτο τρίφτη στην κουζίνα σας, αλλά ξέρετε πού και πώς να χρησιμοποιήσετε όλες του τις λεπίδες;» σημειώνει ο Ακης Πετρετζίκης στο προφίλ του στο Instagram.

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τον τρίφτη -Ο Ακης Πετρετζίκης σου δείχνει ποιες τροφές βάζεις σε κάθε λεπίδα

O γνωστός σεφ Ακης Πετρετζίκης δίνει χρήσιμα tips μέσα από το προφίλ του στο Instagram για όσους αγαπούν την μαγειρική και αυτή τη φορά αποκάλυψε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά τον τρίφτη μας.

Πώς χρησιμοποιούμε τις πλευρές του τρίφτη: Στον μεγάλο τρίφτη τρίβουμε κολοκύθι. Στον μικρό τρίφτη τρίβουμε τυρί. Στον ψιλό τρίφτη τρίβουμε μοσχοκάρυδο. Στο μαντολίνο τρίβουμε λάχανο.

Δες το βίντεο:

SHARE