Διακοσμητικά κεριά και καφές πάνω σε κρεβάτι
Διακοσμητικά κεριά παντού /Φωτογραφία: Shutterstock
ΚΕΡΙ

Τόσο καιρό καίγαμε τα κεριά με λάθος τρόπο -Τι πρέπει να κάνουμε για να διαρκούν περισσότερο


Προσωπικά λατρεύω τα κεριά όσο κανένα άλλο διακοσμητικό. Με ωραία χρώματα, υπέροχα αρώματα, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που δεν λείπει από κανένα σπίτι.

Είτε τα ανάβεις είτε όχι, τα κεριά αποτελούν πραγματικό φετίχ. Μπορείς να κάνεις ατμόσφαιρα, να δώσεις ωραίες μυρωδιές στο χώρο σου, να τον κάνεις cozy αλλά και ντιζαϊνάτο.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται τόσο καιρό καίγαμε τα κεριά με λάθος τρόπο. Κι όμως, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Στο Διαδίκτυο μπορείς να βρεις τα πάντα, όπως τρικ και πληροφορίες που σου λύνουν τα χέρια.

Έτσι, μια ειδικός του luxury brand κεριών Diptyque αποκάλυψε ότι καίμε τα κεριά λάθος ενώ έδωσε και 5 tips για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους. Πολύ χρήσιμο αν σκεφτείς ότι σε λιγότερο από ένα μήνα έχουμε Χριστούγεννα και τα κεριά είναι must.

H Estelle Omnes του Diptyque αναφέρει ότι πρέπει να καίμε το κερί μας περίπου2-3 ώρες όταν το πρωτοανάψουμε. Αυτό είναι για να βεβαιωθείς ότι το κερί λιώνει ομοιόμορφα ώστε να μην προκληθεί «tunnelling», δηλαδή να μην δημιουργηθούν τρύπες και τούνελ.

Διακοσμητικό κερί πάνω σε βιβλίο
Διακοσμητικό κερί /Φωτογραφία: Unsplash/Ellieelien

Ακόμη, αποκαλύπτει ότι πρέπει να επανατοποθετήσεις το φιτίλι στο κέντρο του κεριού, όταν το έχεις σβήσει μόλις και το υλικό είναι ακόμη μαλακό. Έτσι, το κερί θα καίγεται ομοιόμορφα και δεν θα τελειώνει πολύ γρήγορα.

Επιπλέον, προτείνει να τριμάρεις το φιτίλι γύρω στα 3 χιλιοστά, ώστε να καίγεται και να κατεβαίνει με την ίδια ταχύτητα που κατεβαίνει το κερί. Αν δεν το κάνεις αυτό, θα καίγεται το βαμβάκι του φιτιλιού, που προκαλεί μαύρο καπνό και καίει το κερί γρηγορότερα.

Κερί και καφές
Κερί και καφές /Φωτογραφία: Unsplash/anita-austvika

Μια πολύ χρήσιμη συμβουλή έχει να κάνει με ένα λάθος που κάνουμε όλοι μας: Φυσάμε το κερί για να σβήσει. Προτίμησε ένα κουτάλι ή Candle snuffer για να σβήσεις τη φλόγα. Όταν φυσάμε το κερί, δημιουργούμε καπνό και μυρωδιά καμένου στον χώρο.

Αν τελειώσει το κερί και θέλεις να κρατήσεις το βαζάκι, μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη ώστε να ξεκολλήσεις ότι έχει μείνει και να το αφαιρέσεις με το χέρι και ζεστό νερό με αλκοόλ.

SHARE