Το καλοκαίρι λατρεύουμε να τρώμε στη βεράντα ή στον κήπο μας.
Είναι η καλύτερη εποχή για ψήσιμο στο grill ή στα κάρβουνα, ή αλλιώς grilling season όπως λένε στο εξωτερικό.
Τι καλύτερο από λίγο φαγητό και κρασί, με καλή παρέα ένα καλοκαιρινό βράδυ;
Ωστόσο, το μόνο που δεν θέλουμε να πάθουμε είναι μια τροφική δηλητηρίαση μετά από το γεύμα μας.
Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν είναι σπάνιο καθώς οι περισσότεροι κάνουμε ένα πολύ συνηθισμένο λάθος όταν ψήνουμε στο grill.
Συγκεκριμένα, το grill μαζεύει κομμάτια φαγητού για μέρες, βδομάδες ακόμα και μήνες μετά το μαγείρεμα.
Τα υπολείμματα προσελκύουν έντομα και άλλα ζώα, που με τη σειρά τους φέρνουν μικρόβια στην επιφάνεια της σχάρας.