Γυναίκα βάζει πιάτα σε πλυντήριο πιάτων
Οι χρήσεις του πλυντηρίου πιάτων που δεν είχατε σκεφτεί /Φωτογραφία: Shutterstock
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Τα 3 απροσδόκητα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε ένα πλυντήριο πιάτων -Οι απίθανες χρήσεις του που δεν είχες σκεφτεί ποτέ


Από τότε που ανακαλύφθηκε το πλυντήριο πιάτων, μας έχει λύσει (και σώσει) τα χέρια.

Μια από τις πιο βαρετές και χρονοβόρες σε κάποιες περιπτώσεις δουλειές, όπως το πλύσιμο των πιάτων, έχει γίνει παιχνιδάκι. Βάζουμε τα χρησιμοποιημένα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνά μας και αυτά βγαίνουν πεντακάθαρα και αστραφτερά.

Ωστόσο, ένα πλυντήριο πιάτων θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα από ό,τι πιστεύαμε και γνωρίζαμε έως τώρα. Πλέον, στο Διαδίκτυο μπορείς να βρεις άπειρα τρικ και απίθανες χρήσεις των περισσότερων πραγμάτων.

Αρκεί ένα μυαλό με φαντασία να σκεφτεί κάτι, να το δοκιμάσει και να δει αν λειτουργεί ώστε να το προτείνει στα social media. Αυτό συνέβη και με ένα άρθρο που βρήκαμε στο Apartment Therapy, για μερικά απίστευτα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με ένα πλυντήριο πιάτων. 

Γυναίκα βάζει πιάτα σε πλυντήριο πιάτων
Τι άλλο μπορείς να κάνεις με ένα πλυντήριο πιάτων; /Φωτογραφία: Shutterstock

Ράντισμα

Όταν φτιάχνουμε ένα ταψί με φαγητό ή γλυκό, συνήθως το βουτυρώνουμε, το αλευρώνουμε ή το ραντίζουμε με cooking spray, λάδι κ.α. Τις περισσότερες φορές καταλήγουμε να κάνουμε τον πάγκο της κουζίνας μας χάλια. Αντ’ αυτού, άνοιξε το πλυντήριο πιάτων και κάνε εκεί αυτή τη δουλειά. Ό,τι πέσει, θα ξεπλυθεί και θα καθαριστεί, μόλις το βάλεις σε λειτουργία.

Πλυμένα πιάτα στο χέρι

Αν έχεις πλύνει μόλις μερικά πιάτα στο χέρι και δεν έχεις πού να τα βάλεις για να στεγνώσουν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πλυντήριο πιάτων. Βάλτα στις σχάρες και άφησέ τα μέχρι να στεγνώσουν. Δεν θα σου πιάνουν και χώρο.

Ζεστά πιάτα

Κι όμως μπορείς να τοποθετήσεις τα πιάτα και τα ταψιά σου και να τα κρατήσεις ζεστά. Τα πλυντήρια πιάτων έχουν τέτοια ρύθμιση, που είναι η ίδια με αυτή που τα στεγνώνει μετά το πλύσιμο. Ζεστά πιάτα για ζεστό φαγητό!

SHARE