Σαλόνι με διακόσμηση
Σαλόνι /Φωτογραφία: Unsplash/yehleen-gaffney
STAINED GLASS

Η vintage τάση στη διακόσμηση που δίνει στον χώρο χρώμα και πολυτελή vibes -Σαν να βρίσκεσαι μέσα σε έργο τέχνης


Οι τάσεις στη διακόσμηση φαίνεται πώς, όπως όλα τα πράγματα, κάνουν κύκλους. Παλιά, vintage trends κάνουν και αυτή τη σεζόν δυναμικό comeback με μια πιο μοντέρνα και προσωπική πινελιά.

Ένα από αυτά, που είχαμε οι περισσότεροι στα σπίτια όπου μεγαλώσαμε, φαίνεται πώς γνωρίζει μεγάλες δόξες. Ο λόγος για την υαλογραφία ή αλλιώς το γνωστό μας βιτρό.

Οι λεπτομέρειες από γυαλί βιτρό φαίνεται πώς κατακτούν τον κόσμο του interior design, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας.

Στα 80s-90s δεν υπήρχε σπίτι που να μην διαθέτει βιτρό, είτε στα παράθυρα είτε στα διακοσμητικά αξεσουάρ.

Είναι bold αλλά και chic, που δίνει πολυτελή vibes και χρώμα στον χώρο. Σε κάνει να νιώθεις ότι ζεις μέσα σε αριστοκρατικό έργο τέχνης του παρελθόντος.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα συναντάμε στην αρχιτεκτονική Γοτθικού και Ρομανικού στιλ, όπως εκκλησίες αλλά και πύργους.

Η ρετρό αυτή διακόσμηση μπορεί να υιοθετηθεί τόσο στα παράθυρα, σε τζάμια της πόρτας, αλλά και σε deco items που κοσμούν τον εσωτερικό χώρο.

Πολύχρωμες λάμπες που δημιουργούν ζεστό περιβάλλον, καθρέφτες με υφή αλλά και διακοσμητικά έργα τέχνης με ντελικάτες λεπτομέρειες και ονειρικά χρώματα και αναπαραστάσεις που θα ανήκαν άνετα σε κάποια φημισμένη γκαλερί.

Ακόμη, το βιτρό επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέρχεται και να διαχέεται στον χώρο, δημιουργώντας οπτικό εφέ.

Σίγουρα, προσθέτει ένα εντυπωσιακό, eye-catching στοιχείο μέσα στο σπίτι, που κινεί το ενδιαφέρον του επισκέπτη, και σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βαρετό ή διάφορο.

SHARE