Φωτογραφία: mandalaki.com
Φωτογραφία: mandalaki.com
28|05|2024 11:54
SHARE
MICRO HOME

Ενα μικροσκοπικό σπίτι στη Ρόδο παραδίδει μαθήματα υψηλού design


Χτισμένο το 2023 στη Ρόδο, το Monocabin L αποτελεί «επανάσταση» στην έννοια της διαβίωσης σε μικρούς χώρους και μάλιστα χωρίς συμβιβασμούς.

Εδώ η φράση «Less is more» ταιριάζει άψογα, αλλά επίσης, το less είναι στην πραγματικότητα υπέρ αρκετό. Σχεδιασμένο από το Mandalaki Design Studio, το μικρό αυτό σπίτι είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό πρωτότυπο του στούντιο, που αποτελεί παράδειγμα του οράματός τους για το σχεδιασμό, το οποίο είναι η επιστροφή στα βασικά.

Πιο συγκεκριμένα, το αρχιτεκτονικό γραφείο Mandalaki βλέπει το Monocabin ως «ένα βιώσιμο αντικείμενο σχεδιασμού», μια αντιπαράθεση του σύγχρονου, βελτιωμένου σχεδιασμού και του οργανικού περιβάλλοντος.

Αυτό το σπίτι 45 τ.μ. έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ανώτερη εμπειρία διαβίωσης, χάρη στην ενσωμάτωση μιας μεγάλης εξωτερικής αυλής που ενισχύει τη βιωσιμότητα του χώρου, επιτρέποντας πολλά άτομα να ζουν μαζί άνετα.

Μπορεί το σπίτι να είναι μικρό, με ένα υπνοδωμάτιο, αλλά είναι τόσο προσεκτικά σχεδιασμένο που θα έχεις ό,τι χρειάζεσαι για να νιώσεις άνετα, σαν το σπίτι σου.

Περιηγηθείτε στο Monocabin που βρίσκεται στην Ιαλυσό της Ρόδου

Φωτογραφία:.mandalaki.com
Φωτογραφία:.mandalaki.com
Φωτογραφία:.mandalaki.com
Φωτογραφία:.mandalaki.com

Το Monocabin διαθέτει κουζίνα, αποθηκευτικό χώρο, ντουλάπα, βεράντα με θέα στον κήπο, υπαίθριο ντους και χώρο για γυμναστική.

Μπορεί η λέξη μικροσκοπικό να μην είναι αυτό που θα ήθελε κανείς όταν περιγράφει ένα σπίτι, αλλά το απλό και γραφικό Monocabin, έχει όλα τα απαραίτητα και ακόμα περισσότερα.

Φωτογραφία:.mandalaki.com
SHARE