Φωτοπγραφία: Shutterstock
Φωτοπγραφία: Shutterstock
20|04|2024 07:55
SHARE
ΦΥΤΑ

Μονστέρα: Το φυτό που θα φέρει εξωτικό αέρα στο σπίτι σας -Είναι ανθεκτικό, με γυαλιστερά φύλλα σε σχήμα καρδιάς


Μετά την αλόη, η Μονστέρα είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά που διακοσμούν τους εσωτερικούς χώρους.

Με μεγάλο και γυαλιστερό φύλλωμα, η Μονστέρα μπορεί να απογειώσει το design του σπιτιού και να φέρει μια ανάσα δροσιάς στον χώρο με μεγάλη επιτυχία.

Η Μονστέρα έχει «εξωτικό αέρα» καθώς έρχεται από το Μεξικό. Έχει μεγάλα φύλλα σε σχήμα καρδιάς που δημιουργούν εσοχές ή χωρίζονται καθώς το φυτό μεγαλώνει και χαρίζει πολυτέλεια και κύρος στον χώρο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το φυτό αυτό αποτελεί πρώτη επιλογή στη διακόσμηση γραφείων. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του φυτού αυτού είναι πως προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Μονστέρα: Το φυτό που θα φέρει εξωτικό αέρα στο σπίτι σας

Υπάρχουν διάφορα είδη Μονστέρας, τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Η πιο γνωστή είναι η Monstera deliciosa, με τα μεγάλα φύλλα που ξεχωρίζουν με τις χαρακτηριστικές σχισμές και το έντονο σκούρο πράσινο χρώμα.

Η Μονστέρα Monkey Mask μπορεί να είναι μικρότερη σε μέγεθος διαθέτει όμως μεγαλύτερες εσοχές σε οβάλ σχήμα στο φύλλωμά της που ξεκινούν από το κέντρο του φύλλου και φτάνουν μέχρι την άκρη.

Η Monstera minima ανήκει στην ίδια οικογένεια, έχει πλάγια ανάπτυξη και εμφανίζει σχισμές στα φύλλα νωρίτερα από τις μονστέρες ενώ μία παραλλαγή που μπορεί να βρείτε είναι εκείνη με τα λευκά στίγματα, γνωστές και ως ποικιλίες variegata.

Τι ανάγκες έχει η Μονστέρα

Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε σκιερά σημεία και προτιμότερο είναι να αποφύγετε τα σημεία που χτυπούν απευθείας οι ακτίνες του ήλιου γιατί το φύλλωμά της θα καεί.

Μπορεί να ευδοκιμήσει σε θερμοκρασίες από 18 έως και 28 βαθμούς Κελσίου ωστόσο το μυστικό για να παραμείνει «ζωντανό» το φυτό είναι να διατηρείτε τα επίπεδα υγρασίας στο χώμα της.

Τέλος, αν είστε στην αναζήτηση ενός ανθεκτικού φυτού, η Μονστέρα είναι ιδανική αφού δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά το πότισμά της.

Μια φορά πότισμα (μερικές σταγόνες έως να υγρανθεί το χώμα) την εβδομάδα αρκεί κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ το καλοκαίρι ίσως χρειαστεί 2 φορές πότισμα ανάλογα πάντα με την υγρασία. Τον χειμώνα πάλι, μια φορά ανά δύο εβδομάδες είναι αρκετές.

SHARE