Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
17|02|2024 09:00
SHARE
DESGIN

4 πράγματα που ένας interior designer δεν θα έβαζε ποτέ στο σπίτι του


Μια interior designer αποκάλυψε ποια είναι τα πράγματα που δεν θα έβαζε ποτέ στο σπίτι της ενώ έδωσε και τους λόγους για τους οποίους θα τα απέφευγε.

H διακόσμηση του σπιτιού είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, υπάρχουν όμως ορισμένοι κανόνες που φέρνουν αρμονία στον χώρο και, άπαξ και τους ακολουθήσετε θα έχετε έναν υπέροχα οργανωμένο χώρο.

Από τα minimal στοιχεία, στα σύγχρονα items και τα vintage χαρακτηριστικά, η διακόσμηση του σπιτιού με το σωστό «πάντρεμα» όλων των παραπάνω μπορεί να μοιάζει ονειρεμένη, η υπερβολή όμως, όπως και σε όλα, μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που θέλετε να έχετε.

Για παράδειγμα, όπως τονίζει η interior designer Brooke Lang, της Brooke Lang Design, η υπερβολική προσθήκη vintage στοιχείων στο σπίτι μπορεί να κάνει έναν χώρο να δείχνει βαρύς, ενώ επισημαίνει μερικά ακόμη πράγματα που δεν θα έβαζε ποτέ στο σπίτι της.

Τι δεν θα έβαζε ποτέ μια interior designer στο σπίτι της

Τα υπερβολικά πολλά vintage έπιπλα

Οι αντίκες και τα vintage έπιπλα μπορούν να δώσουν στον χώρο ταυτότητα, αλλά αν το μέτρο ξεπεραστεί μπορεί να καταστρέψει το design του σπιτιού σας.

Η interior designer Brooke Lang, της Brooke Lang Design τονίζει πως, πολλές αντίκες μπορούν να κάνουν έναν χώρο να δείχνει ξεπερασμένος.

«Μου αρέσει να ενσωματώνω vintage αντικείμενα με φειδώ, ενώ τα ταιριάζω με μοντέρνα διακόσμηση. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα αγαπημένα σας vintage κομμάτια».

Τα ανοιχτά ράφια στην κουζίνα

Τα ανοιχτά ράφια κουζίνας είναι μια τάση που σιγά-σιγά σβήνει, λέει η Lang.

«Αν δεν βάζετε ομοιόμορφα τα πιάτα, τα γυάλινα σκεύη και τα μπολ, τα ανοιχτά ράφια δεν είναι ούτε όμορφα ούτε πρακτικά. Επίσης στα ανοιχτά ράφια συσσωρεύεται σκόνη και ό,τι τοποθετήσετε επάνω θα χρειάζεται συχνό καθάρισμα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ο φωτισμός μπορεί να κάνει το σπίτι αφιλόξενο

Η Lang λέει ότι ο ζεστός φωτισμός είναι απαραίτητος για να κάνετε τον χώρο σας cozy και φιλόξενο.

«Ο σκληρός φωτισμός με έντονο λευκό χρώμα, μπορεί να κάνει τον χώρο σας αποστειρωμένο» λέει η interior designer. «Προτείνω την αντικατάσταση των λαμπτήρων φθορισμού με μαλακούς λευκούς λαμπτήρες ή λαμπτήρες πυράκτωσης, οι οποίοι εκπέμπουν ένα ζεστό, χρυσό φως».

Φωτογραφία: Shutterstock

Τα κάδρα με quotes

«Τα κρεμαστά κάδρα τοίχου με αποσπάσματα και λέξεις είναι μια τάση που πρέπει να αφήσουμε συλλογικά πίσω», δήλωσε η Lang στο Businesses Insider.

H interior designer προτείνει να ψάξετε για κάτι πιο πρωτότυπο όπως πίνακες με τοπία, ελαιογραφίες ή ακόμα και πολύχρωμα αφηρημένα έργα τέχνης για να δημιουργήσετε αντίθεση σε ένα δωμάτιο.

Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE