σαλόνι κάστρου sannazzaro
Φωτογραφία: castellosannazzaro.it
21|07|2023 12:50
SHARE
THE CASTLE LIFE

Μια 21χρονη ζει σε μεσαιωνικό κάστρο στην Ιταλία -Έχει τη δική του εκκλησία, 15 κρεβατοκάμαρες και κρυφά περάσματα


Αν το Tik Tok (και τα social media εν γένει) είναι τόποι όπου θαυμάζουμε όμορφα, πολυτελή σπίτια με υπέροχη διακόσμηση, το προφίλ της Ludovica Sannazzaro προσφέρει την ίδια εμπειρία...αλλά ένα βήμα παραπέρα.

Ο λόγος είναι ότι η 21χρονη Tik Toker μένει μόνιμα με την οικογένειά της σε ένα μεσαιωνικό ιταλικό κάστρο στην περιφέρεια του Πιεμόντε, το οποίο μετρά περίπου 900 χρόνια ιστορίας.

Την κατασκευή του κάστρου επέτρεψε άδεια που έδωσε ο αυτοκράτορας Φρειδερίκος Μπαρμπαρόσα στην Παβία, το 1163, σε τέσσερα ξαδέρφια της οικογένειας Sannazzaro, η οποία, μεταξύ άλλων προνομίων, τους επέτρεπε να χτίσουν ένα κάστρο όπου επιθυμούσαν στα κτήματά τους.

Η πρώτη αναφορά στο κάστρο ως ολοκληρωμένο κτίσμα χρονολογείται στο 1277 και έχει περάσει από γενιά σε γενιά, πάντα στην ιδιοκτησία της ίδιας οικογένειας.

Φωτογραφία: castellosannazzaro.it

Φυσικά, οι διαφορετικές πτέρυγές του έχουν κατά καιρούς ανακαινιστεί, ενώ κατά τον 18ο αιώνα χρησιμοποιούταν σαν εξοχική κατοικία. Ο πατέρας της Ludovica, Giuseppe, κληρονόμησε το κάστρο το 1986 από μια θεία του, αλλά παρέμενε αχρησιμοποίητο μέχρι το 2006.

Φωτογραφία: castellosannazzaro.it

Τότε, ο ίδιος μετακόμισε εκεί με την οικογένειά του, έκαναν τις απαραίτητες ανακαινίσεις και μάλιστα άνοιξαν μέρος του κτίσματος για τουριστικές επισκέψεις. Για την ακρίβεια, το κάστρο λειτουργεί μέχρι σήμερα ως τουριστική ατραξιόν, με οργανωμένες ξεναγήσεις στους χώρους του αλλά και διαμονή στα δωμάτιά του.

@thecastlediary Quando vivi in ​​un posto come questo devi fingere di essere nel tuo libro preferito📖// Di quale libro o film fingeresti di far parte? 🧝🏻‍♀️ • When you live in a place like this you gitta pretend you are in your favorite book📖// Which book or movie would you pretend you are part of? 🧝🏻‍♀️ 1g: THECASTLEDIARY👑 #castle #disney #booktok ♬ original sound - Kate Grove

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Ιταλία, η οικογένεια έκανε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα σε πολύτιμα αρχεία και κειμήλια του κάστρου, τα οποία πλέον εκτίθενται, ενώ η Ludovica, έχοντας διακόψει προσωρινά στις σπουδές της στη Νέα Υόρκη λόγω του lockdown, άνοιξε τον Tik Tok λογαριασμό της The Castle Diary και άρχισε να δείχνει την καθημερινότητά της εκεί, κερδίζοντας εκατομμύρια followers.

@thecastlediary Your sign to wear a long dress and pretend you’re a princess with your friends 🍀🍀 1G: THECASTLEDIARY #castle #italia #disney ♬ Tangled - Kingdom Dance (Tavern Edition) - Colm R. McGuinness

Μεταξύ άλλων, η Ludovica έλεγε στα Tik Toks της ότι, έχοντας γεννηθεί και ζήσει όλη της ζωή στο κάστρο, δεν συνειδητοποιούσε τη μοναδικότητα της περίπτωσής της. Μάλιστα, όπως λέει, η ζωή στο κάστρο έχει και τις δυσκολίες της, αφού αν χάσεις κάτι μπορεί να περάσεις ώρες ψάχνοντάς το, το σήμα δεν είναι πάντα καλό και η συντήρηση του κήπου μπορεί να πάρει ως και 3 μέρες.

Φωτογραφία: castellosannazzaro.it
Η εκκλησία /Φωτογραφία: castellosannazzaro.it

Το κάστρο εκτείνεται σε 107.639 τετραγωνικά πόδια, με έναν κήπο 269.097 τετραγωνικών, ενώ διαθέτει 45 δωμάτια, 15 κρεβατοκάμαρες και ανεκτίμητα ιστορικά αρχεία που χρονολογούνται από το 1163.

@thecastlediary le maratone mi faccio// I run a marathon everytime 🏃🏻‍♀️ig:ludoovikasannazzaro #castle #italia ♬ Coppelia Waltz - Philadelphia Orchestra

Η οικογένεια Sannazzaro έχει επίσης τη δική της εκκλησία του 14ου αιώνα, η οποία φιλοξενεί πίνακες και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, αίθουσα μουσικής και αίθουσα χορού. Η τελευταία είναι πολύ πλούσια σε διακοσμήσεις του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των τοιχογραφιών στον θόλο που θυμίζουν τη μορφή του φαντάσματος, του νεαρού Τουρινέζου ζωγράφου Grosso που πέθανε εκεί.

Το μυστικό πέρασμα /Φωτογραφία: castellosannazzaro.it

Δίπλα στην αίθουσα χορού υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια: το δωμάτιο με τα λουλούδια ή πράσινο δωμάτιο, το μπλε ή δαντελένιο δωμάτιο, το ροζ δωμάτιο και το εντυπωσιακό δωμάτιο με τον λευκό θόλο που πήρε το όνομά του από ένα γαλλικό κρεβάτι του 18ου αιώνα.

Φωτογραφία: castellosannazzaro.it

Επίσης, καθώς πολλά κάστρα έχουν θρύλους για μυστικά περάσματα που συνδέονται με κάστρα και φρούρια, το Sannazzaro δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με τον θρύλο, υπάρχει ένα μυστικό πέρασμα προς το κάστρο Baldesco, το οποίο ήταν για πολλούς αιώνες ιδιοκτησία των μαρκήσιων Natta d'Alfiano, ξαδέλφων της οικογένειας Sannazzaro.

Φωτογραφία: castellosannazzaro.it

Η είσοδος σε αυτά τα μυστικά περάσματα είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, εύκολα αναγνωρίσιμη στο βόρειο τμήμα των μπουντρουμιών του κάστρου. Στο βόρειο τμήμα των
μπουντρουμιών υπάρχει επίσης ένας χώρος όπου αποθηκευόταν το καλύτερο κρασί που παρήγαγαν τα αγροκτήματα που συνδέονταν με το κάστρο.

SHARE