Μπάνιο
Φωτογραφία/Shutterstock
11|04|2024 15:06
SHARE
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

8 κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο, σύμφωνα με τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων


Το μικροσκοπικό μπάνιο μπορεί να είναι άβολο, ωστόσο με μερικές σχεδιαστικές συμβουλές από designers μπορείτε να κάνετε τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

Τρεις διακοσμητές εσωτερικών χώρων μιλώντας στο Business Insider μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές τους για ένα πιο ευρύχωρο μπάνιο.

Τακτοποίηση

Η νούμερο ένα συμβουλή που δίνουν είναι η τακτοποίηση. Ο καθαρός και περιποιημένος χώρος δίνει την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερος, αναφέρει ο Robert Novogratz. «Αν αφήσετε το μπάνιο σας να γεμίσει με άπλυτα ρούχα και πετσέτες, αυτό θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο», προσθέτει.

Από την πλευρά της η Shelby Greene, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων στο Living Spaces, πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από το ένα τρίτο των πάγκων στο μπάνιο».

Τακτοποίηση του ντους και προσθήκη έργων τέχνης

Είναι εξίσου σημαντικό να δημιουργήσετε έναν τακτοποιημένο χώρο στο ντους σας. Οι θήκες ντους μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε τα προϊόντα περιποίησης σας.

«Τοποθετήστε ό,τι χρειάζεται σε ένα ράφι ή σε ένα κουτί που μπορεί να αποθηκευτεί έτσι ώστε να τα βγάλετε όταν τα χρειάζεστε», δήλωσε η Greene στο BI.

«Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, είπε ο Novogratz, τοποθετήστε μόνο αντικείμενα που πραγματικά χρειάζεστε στο ντους και τοποθετήστε όλα τα σαμπουάν ομοιόμορφα». Επίσης «ο χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος αν κρεμάστε την κουρτίνα του μπάνιου σας ψηλότερα από όσο πρέπει. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε διασκεδαστικούς πίνακες ή έργα τέχνης ώστε να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο», σύμφωνα με τον Bre Hance, κύριο σχεδιαστή, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της InHance Interiors.

«Η προσθήκη ενός έργου τέχνης θα αναδείξει επίσης την απλότητα ενός μικρού δωματίου και θα το κάνει πιο ξεχωριστό από σχεδιαστική άποψη», εξήγησε ο Novogratz.

Φωτογραφία/Shutterstock

Αφήστε το φυσικό φως να διαχυθεί μέσα στο δωμάτιο για να δημιουργήσετε βάθος

Αν θέλετε να κάνετε το μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο θα πρέπει να διαθέτει φυσικό φως. «Εάν είναι δυνατόν, μεγιστοποιήστε το φυσικό φως όπου μπορείτε», είπε ο Hance στο BI. «Αυτό δίνει την αίσθηση επιπλέον βάθους. Χρησιμοποιώντας σκιές, δημιουργείτε περισσότερο χώρο». Για να γίνει αυτό σίγουρα θα πρέπει να διατηρείτε τα παράθυρα του μπάνιου σας καθαρά.

Φωτογραφία/Shutterstock

Επιλέξτε ανοιχτά ράφια

Σε έναν μικρό χώρο καλό θα ήταν να επιλέξετε ραφιέρες και όχι ογκώδη έπιπλα που κλείνουν τον χώρο. Μπορείτε να τοποθετήσετε στενές ραφιέρες κάθετα έτσι ώστε ενδιάμεσα να βάζετε και διακοσμητικά βαζάκια, κεριά κ.ο.κ.

Φωτογραφία/Shutterstock

Βάψτε τους τοίχους λευκούς

Ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε τον χώρο σας είναι να βάψετε τους τοίχους λευκούς ή να τοποθετήσετε λευκά πλακάκια. «Είναι καθαρό, ομοιόμορφο και θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο», είπε ο Novogratz στο BI.

Τα έντονα χρώματα ή η ταπετσαρίες δημιουργούν «φασαρία» και κάνουν έναν μικρό χώρο να φαίνεται ακόμα πιο περιορισμένος.

Μεγιστοποιήστε τους κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους στο μπάνιο σας

Είναι επίσης απαραίτητο να μεγιστοποιήσετε τον κρυφό χώρο αποθήκευσης σε ένα μικρό δωμάτιο, σύμφωνα με το Novogratz. Ο χώρος κάτω από τον νιπτήρα, για παράδειγμα, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τοποθετήσετε είδη μπάνιου.

Χρησιμοποιήστε έξυπνες συσκευές αποθήκευσης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό καλάθι για να αποθηκεύσετε το χαρτί τουαλέτας και ένα όμορφο καλαθάκι για τα άπλυτα τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε κάτω από τον νιπτήρα σε περίπτωση που δεν έχετε ντουλάπια.

Φωτογραφία/Shutterstock

Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη

Ένας μεγάλος καθρέφτης όχι μόνο δημιουργεί την ψευδαίσθηση της μεγέθυνσης του χώρου σας, σύμφωνα με τη Novogratz, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι που θα αναδείξει τον χώρο σας.

SHARE