Pham Huu Son Architects
Pham Huu Son Architects
Santo by the sea
Pham Huu Son Architects
Santo by the sea
Pham Huu Son Architects
Santo by the sea
Pham Huu Son Architects
Santo by the sea
Pham Huu Son Architects
Santo by the sea
Pham Huu Son Architects
Santo by the sea
Pham Huu Son Architects
Santo by the sea
Pham Huu Son Architects
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Santo by the Sea: Μία βίλα στο Βιετνάμ εμπνευσμένη από την ασύγκριτη ομορφιά της Σαντορίνης


Μια υπέροχη βίλα στο Βιετνάμ είναι εμπνευσμένη από την ασύγκριτη ομορφιά της Σαντορίνης και τη μαγεία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Η βίλα Santo by the Sea είναι εμπνευσμένη από το όνειρο των ιδιοκτητών να φέρουν την αισθητική της μαγικής Σαντορίνης στη χώρα τους, στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στον κόλπο Van Phong Bay, το οποίο είναι γνωστό για την εκπληκτική φυσική ομορφιά του που τον κάνει να μοιάζει σαν πίνακας. Τα αφράτα σύννεφα, ο καταγάλανος ουρανός και τα απολαυστικά κύματα λειτουργούν ως εξαιρετικό background γι’ αυτό το εξοχικό σπίτι που θυμίζει τα χαριτωμένα σπιτάκια στο διάσημο ελληνικό νησί.

Η Santo by the Sea villa στέκεται ξεχωρίζει στην άγρια ομορφιά του τοπίου, όπου η ηρεμία και η ομορφιά της φύσης έχουν τον πρώτο λόγο. Η αρχιτεκτονική της κατοικίας «φωνάζει» Σαντορίνη και η εικόνα των λευκών παραθαλάσσιων σπιτιών έρχεται αυτόματα στο μυαλό όποιου κοιτάζει τις φωτογραφίες του συγκεκριμένου πρότζεκτ, το οποίο υπογράφει το design studio Pham Huu Son.

Έχοντας στο νου της την τελειότητα της μεσογειακής αρχιτεκτονικής, η σχεδιαστική ομάδα κράτησε την άγρια υφή στους τοίχους και το ταβάνι, ώστε να διατηρήσουν τη νησιώτικη αυθεντικότητα. Οι designer συνδύασαν το μινιμαλιστικό αιγαιοπελαγίτικο στιλ με τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ενός ελληνικού νησιού, σχεδιάζοντας μεγάλες τοξωτές εισόδους, που αφήνουν το φυσικό φως να μπαίνει άφθονο και να λούζει τους χώρους του σπιτιού, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα στο breathtaking τοπίο.

Η βίλα διαθέτει έναν κύριο χώρο διαβίωσης για τον ιδιοκτήτη στο ισόγειο, το οποίο ενώνεται με τους χώρους φιλοξενίας στον επάνω όροφο μέσα από μια εξωτερική, πολύ εντυπωσιακή σκάλα. Η ταράτσα προσφέρει το ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα, που κόβει την ανάσα -σίγουρα ατενίζοντας τον ορίζοντα, οι λάτρεις της Σαντορίνης και ιδιοκτήτες του σπιτιού θα ταξιδεύουν νοερά στην Οία και θα ζουν ξανά και ξανά το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη.

Η συγκεκριμένη βίλα έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού και των απανταχού design lovers, με τους ιδιοκτήτες να αναφέρουν ότι επισκέπτες και τουρίστες από κάθε μεριά της γης καταφτάνουν για να τη θαυμάσουν από κοντά.

Δείτε φωτογραφίες από τη Santo by the sea στο Βιετνάμ:

Οι designer συνδύασαν το μινιμαλιστικό αιγαιοπελαγίτικο στιλ με τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ενός ελληνικού νησιού
Η συγκεκριμένη βίλα έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού
Επισκέπτες και τουρίστες από κάθε μεριά της γης καταφτάνουν για να θαυμάσουν από κοντά τη βίλα
Η αρχιτεκτονική της κατοικίας «φωνάζει» Σαντορίνη
Η σκάλα ενώνει τον επάνω με τον κάτω όροφο
Η απλότητα της νησιώτικης αισθητικής ενέπνευσε αυτήν την υπέροχη βόλα
Η ταράτσα προσφέρει το ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα
Τα τοξωτά ανοίγματα προσφέρουν απρόσκοπτη θέα
Σαν να βρίσκεσαι σε ελληνικό νησί
Θέα στον κόλπο
Η γοητείας της γεωμετρίας
Ένα πρότζεκτ που έχει συζητηθεί
Η βίλα Santo by the Sea είναι εμπνευσμένη από το όνειρο των ιδιοκτητών να φέρουν την αισθητική της μαγικής Σαντορίνης στη χώρα τους
Η πισίνα είναι ιδανική για δροσερές βουτιές