Λευκά κάδρα σε τοίχο διαμερίσματος
Χάρισε προσωπικότητα στους τοίχους του σπιτιού/ Φωτογραφία: Unsplash/ Amy Humphries
GALLERY WALLS

Gallery walls: Έτσι μεταμορφώνουν πλέον τους τοίχους των σπιτιών τους οι deco lovers, χωρίς να αλλάζουν το χρώμα τους


Είναι οι σιωπηλοί μάρτυρες της καθημερινότητάς μας στο σπίτι: αν κάποιες φορές δείχνουν κουρασμένοι, αυτό συμβαίνει, όχι λόγω αυτών που «βλέπουν» και «ακούνε» αλλά λόγω του ανέμπνευστου τρόπου με τον οποίο τους συμπεριφερόμαστε. Οι τοίχοι του σπιτιού θέλουν φροντίδα και ενδιαφέρον, άποψη και έμπνευση: έτσι θα μας περιβάλλουν δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μας ευχαριστεί και δεν μας πνίγει.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα βρείτε το «ιδανικό χρώμα» για τους τοίχους του σπιτιού σας –αυτό δεν υπάρχει. Οποιο χρώμα συμβολίζει για εσάς ηρεμία και αρμονία, είναι το σωστό. Εμείς θα σας προτείνουμε έναν τρόπο να μεταμορφώσετε τους τοίχους του σπιτιού σας χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε το χρώμα τους.

Ετοιμαστείτε να γράψετε ιστορίες σε αυτούς. Πώς; Στήνοντας μια γκαλερί στην επιφάνειά τους. Gallery walls: η τάση στην διακόσμηση που τις τελευταίες σεζόν ανθίζει στα μοντέρνα διαμερίσματα. Ο τοίχος γεμίζει κάδρα με εικόνες-κομμάτια τέχνης. Κάδρα διαφορετικού μεγέθους και χρώματος.

Κάθε τοίχος, ακόμα κι αυτός που στα μάτια σας δεν επιδέχεται καμία αλλαγή, μπορεί να γίνει το πιο εμπνευσμένο focal point του σπιτιού.

O τοίχος, εκτός από κάδρα με αφίσες, φωτογραφίες, έργα αγαπημένων σας καλλιτεχνών, τοπία, χρωματικές αντιθέσεις, σχήματα, κτίρια, ζώα, παλιές διαφημίσεις, φιγούρες διάσημων προσωπικοτήτων και πολλές, ακόμα, ιδέες, μπορεί να φιλοξενήσει παράλληλα, φυτά, και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Η εικόνα που θα δημιουργηθεί θα δώσει νέα πνοή σε κάθε δωμάτιο.

Θα γίνετε ο προσωπικός σας interior curator: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε ποιες εικόνες είναι αυτές που εκφράζουν την κουλτούρα και τον βαθύτερο ψυχισμό σας. Μεταφράστε τες σε κάδρα και δημιουργήστε gallery walls που θα σας τροφοδοτούν με ηρεμία κάθε φορά που θα βρίσκεστε στο σπίτι.

Ακολουθούν 16 παραδείγματα που θα δημιουργήσουν μια νέα προοπτική για τους τοίχους του σπιτιού σας:





SHARE