Μέσα στο όμορφο και έξυπνα σχεδιασμένο διαμέρισμα 25τμ μιας αρχιτεκτόνισσας στο Παρίσι

Ένα όμορφο και καλόγουστο διαμέρισμα 25 τετραγωνικών μέτρων στο Παρίσι, αποδεικνύει ότι η αισθητική μπορεί να ανθίσει και στους πιο μικρούς χώρους.

Η αρχιτέκτονας και μηχανικός Marlice Alfera, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, αποφάσισε να ανασχεδιάσει ένα διαμέρισμα 25 τετραγωνικών μέτρων σε κτήριο του 19ου αιώνα, προκειμένου να δημιουργήσει έναν όμορφο χώρο διαβίωσης αλλά και εργασίας για την ίδια.

Στο βίντεο που γυρίστηκε για το κανάλι Never Too Small, που υμνεί τα μικρά, λειτουργικά διαμερίσματα, η Alfera εξηγεί πώς αξιοποίησε το κάθε εκατοστό του χώρου προκειμένου να δημιουργήσει χώρους αποθήκευσης αλλά και να αποτυπώσει την αγάπη της για το διάβασμα και τα βιβλία.

Το καθιστικό περιλαμβάνει έναν καναπέ κρεβάτι, ένα κομψό coffee table που βρήκε στο δρόμο και έβαψε η ίδια, αλλά και μια μεγάλη βιβλιοθήκη με ράφια στον τοίχο, όπου τοποθετεί τους αγαπημένους της τίτλους.

Το highlight του διαμερίσματος είναι αναμφισβήτητα η κρεβατοκάμαρα, που χωρίζεται από το σαλόνι με ένα παραβάν εμπνευσμένο από τα shoji.

Τα shoji είναι συρόμενα φύλλα χαρτιού που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή Ιαπωνική αρχιτεκτονική ως τοίχοι ή πόρτες, και η Alfera κατασκεύασε ένα από παρόμοιο υλικό, προκειμένου να κλείσει το κρεβάτι της σε ένα διάφανο και φωτεινό κουτί ιδιωτικότητας.

Μέσα στην κρεβατοκάμαρα, μια λάμπα τοίχου δίνει το βράδυ ένα απαλό φως, ενώ η ντουλάπα ανοίγει και από τις δύο μεριές, για πρόσβαση τόσο από μέσα όσο και έξω από το δωμάτιο.

Η μείωση του μεγέθους της κρεβατοκάμαρας, της επέτρεψε να προσθέσει έναν νέο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός κρυφού γραφείου και πρόσθετου αποθηκευτικού χώρου. Αυτό διευκόλυνε επίσης την επέκταση του καθιστικού, προσθέτοντας έναν χαμηλό πάγκο που λειτουργεί τόσο ως βάση τηλεόρασης όσο και ως αποθηκευτική μονάδα.

Μια νέα κουζίνα που διαθέτει ένα πλήρες συμπλήρωμα κρυφών συσκευών ενσωματώθηκε στη συνέχεια στη γωνιά που δημιουργήθηκε δίπλα στο ράφι με τα βιβλία, ενώ το μικρό γραφειάκι πλάι στο υπνοδωμάτιο είναι ιδανικό για work from home, όπως λέει, αφού εκτίθεται σε φυσικό φως.

Δείτε το όμορφο, μικρό διαμέρισμα μιας αρχιτεκτόνισσας στο Παρίσι.