διαμέρισμα στο Ελληνικό KKMK
Φωτογραφία: Billy Zoupas
ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ

Το πιο στιλάτο διαμέρισμα στο Ελληνικό ανήκει σε ένα ζευγάρι μουσικών


Το αρχιτεκτονικό γραφείο KKMK Architects ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος μουσικών στο Ελληνικό.

Οι KKMK Architects ανακαίνισαν ένα υπέροχο διαμέρισμα δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ένα σημείο που αναμένεται να εξελιχθεί σε σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο.

Με συνολική έκταση 173τμ και με πανοραμική θέα στη θάλασσα, σκοπός ήταν να μεταμορφωθεί ο χώρος σε ένα ιδανικό σπίτι για το νέο ζευγάρι. Ο μπασίστας και η σύζυγός του μουσικός παραδοσιακών οργάνων, αναζητούσαν ένα άνετο περιβάλλον που θα τους χάριζε την απαραίτητη στη δουλειά τους έμπνευση, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελούσε και το ιδανικό περιβάλλον χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Οι αρχιτέκτονες πρότειναν μία σειρά από σημαντικές αλλαγές στην κάτοψη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη σχέση των επιφανειών και την οριοθέτηση των χώρων. Κατάφεραν να καταργήσουν τα μεταξύ τους όρια και ταυτόχρονα να διαχωρίσουν τις χρήσεις τους.

Με αυτό τον τρόπο, η αίσθηση του χώρου μεγάλωσε, με τα όρια να παραμένουν διακριτά μέσα από την εναλλαγή των υλικών. Δημιουργείται ένα οπτικό παιχνίδι που αναπτύσσεται στον χώρο σε τρεις διαστάσεις.

Το καθιστικό επεκτάθηκε. Η τραπεζαρία ενώθηκε οπτικά με την κουζίνα, δημιουργώντας ένα λευκό φόντο, και διαχωρίζονται με ένα γαλακτερό συρόμενο τζάμι. Ο τοίχος στο βάθος της τραπεζαρίας επενδύθηκε με μάρμαρο τύπου Βόλακα. Αυτό λειτουργεί ως ένας φυσικός πίνακας στον χώρο, προσδίδοντας ένταση και χαρακτήρα στο λευκό υπόβαθρο.

Καθώς στο σαλόνι υπήρχε η ανάγκη να συνδυαστούν πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το τζάκι, η τηλεόραση και η θέα στη θάλασσα, οι αρχιτέκτονες πρότειναν ένα καθιστικό που να μπορεί να προσαρμοστεί και να αλλάζει εύκολα κατεύθυνση, ώστε να προσαρμόζεται άμεσα στην επιλογή του κάθε επισκέπτη.

Στην άλλη πλευρά του σαλονιού, το μαρμάρινο τζάκι κυριαρχεί στον χώρο και ξεχωρίζει στο ξύλινο δάπεδο, δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρείται.

Η τάση στη διαχείριση των υλικών που επεκτείνονται στις επιφάνειες του χώρου, παρουσιάζεται και στο κύριο υπνοδωμάτιο, όπου η ξύλινη επένδυση δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον γύρω από το κρεβάτι.

Εδώ, ο διαχωρισμός του μπάνιου με το υπνοδωμάτιο γίνεται πάλι με ένα γαλακτερό τζάμι, το οποίο προσθέτει στον κύριο χώρο οπτικό βάθος και φως. Αυτά τα χαρακτηριστικά του χώρου τονίζονται επιπλέον με τις αντανακλάσεις του καθρέφτη που καλύπτουν την ντουλάπα.

Σε όλους τους χώρους του σπιτιού, οι λινές κουρτίνες φιλτράρουν την έντονη ηλιοφάνεια και προσθέτουν μια απαλή και ημιδιαφανή αύρα.

Μια από τις επιθυμίες των ιδιοκτητών ήταν να αποκτήσει έναν χαρούμενο χαρακτήρα το δεύτερο μπάνιο, όπου θα κυριαρχούσε ένα έντονο χρώμα.

Έτσι, οι KKMK Architects σχεδίασαν ένα μοναδικό μαρμάρινο μωσαϊκό με το οποίο επενδύθηκε ο τοίχος του ντούζ. Το μωσαϊκό Possi κατασκευάστηκε συνδυάζοντας ελληνικό λευκό μάρμαρο και μπλε μάρμαρο τύπου Macauba, το οποίο έδωσε ένα σύγχρονο και οργανικό χαρακτήρα στο μπάνιο και μια νότα μεσογειακής αισθητικής.

Φωτογραφίες: Billy Zoupas, KKMK Architects

SHARE