fbpx Ένα διαμέρισμα από τα 60s στο Θησείο φέρνει την κυκλαδίτικη γοητεία της Ανάφης στο κέντρο της Αθήνας | BOVARY
διαμέρισμα στο Θησείο
Φωτογραφία: Στρατής Βογιατζής
SHARE
ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ

Ένα διαμέρισμα από τα 60s στο Θησείο φέρνει την κυκλαδίτικη γοητεία της Ανάφης στο κέντρο της Αθήνας


Τα αρχιτεκτονικά γραφεία Ecual και Hiboux συνεργάστηκαν και έφεραν τον νησιώτικο αέρα της Ανάφη σε ένα διαμέρισμα στο Θησείο.

Όταν οι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος στο Θησείο βρέθηκαν στο νησί της Ανάφη ερωτεύτηκαν την αρχιτεκτονική του νησιού -συγκεκριμένα τις καμπύλες των σπιτιών και την ασυναγώνιστη αισθητική που κυριαρχούσε σε κάθε γωνιά του. Όταν επέστρεψαν στην Αθήνα ήξερα ότι αυτό που ήθελαν να κάνουν ήταν να φέρουν λίγη από την ανεμελιά και την ηλιόλουστη φινέτσα της Ανάφης στην καθημερινότητά τους.

Έτσι απευθύνθηκαν στα δύο γραφείο, τα οποία ανέλαβαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Φυσικά, σκοπός δεν ήταν να δημιουργήσουν μια ακριβή αντιγραφή ενός κυκλαδίτικου σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ένα περιβάλλον εμπνευσμένο από τις καμπύλες που κυριαρχούσαν στο νησί, το οποίο θα ήταν φιλόξενο, ζεστό και παιχνιδιάρικο.

Το διαμέρισμα, το οποίο χρονολογείται από τη δεκαετία του ‘60, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε τα διαφορετικά σχέδια στο πάτωμα δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει μια αυλή στο εσωτερικό του.

Η διάταξη των χώρων είναι κυκλική και βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη το ένα με το άλλο, ενώ τα ανοίγματα μεταξύ τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες απρόσκοπτα την υπέροχη θέα.

Το στοίχημα στον σχεδιασμό του υπερυψωμένου καθιστικού-ξενώνα για τους designers ήταν να εκμεταλλευτούν τη συγκλονιστική θέα προς την Ακρόπολη, διαμορφώνοντας παράλληλα έναν υπέροχο και καλαίσθητο χώρο, όπου οι ένοικοι και οι καλεσμένοι θα μπορούσαν να χαλαρώσουν.

Ένα γυάλινο κυματοειδές χώρισμα το απομονώνει από τον κύριο χώρο, δημιουργώντας παράλληλα και μια χαριτωμένη γωνιά για relax.

Το διαμέρισμα αποτελεί ύμνος στην κυκλαδίτικη αισθητική και την καλοκαιρινή ανεμελιά, φέρνοντας τις ατελείωτες στιγμές ραστώνης κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου στην καθημερινότητα της Αθήνας. Ωστόσο, οι τα δύο αρχιτεκτονικά γραφείο κατάφεραν να το διατηρήσουν επίκαιρο και να το προσαρμόσουν στα αισθητικά δεδομένα της πρωτεύουσας, χωρίς να στερείται προσωπικότητας.

Info: ECUAL και Hiboux Architecture, Φωτογραφίες: Στρατής Βογιατζής





SHARE