Ένα εκπληκτικό διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη
Ένα εκπληκτικό διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη
20|03|2023 08:09
SHARE
INTERIOR DESIGN

Ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη από τα '70s όλο ξύλο -Μια σύγχρονη όαση design με κλασική αισθητική


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Normless επιμελήθηκε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο αφορά στην αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση ενός διαμερίσματος της οδού Μορκεντάου, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

«Η τυπική εσωτερική διάταξη του διαμερίσματος της πολυκατοικίας του '70 περιελάμβανε ξεχωριστά δωμάτια τόσο για τους κοινόχρηστους όσο και για τους ιδιωτικούς χώρους. Διατηρώντας τις περισσότερες εσωτερικές τοιχοποιίες μεταφέρθηκε λειτουργικά η κουζίνα και ενωποιήθηκε με το καθιστικό σε μία open plan διάταξη, ενώ στη θέση της σχεδιάστηκε ένα δωμάτιο με κυρίως χρήση γραφείου ή ξενώνα, το οποίο όμως επικοινωνεί με την είσοδο του διαμερίσματος μέσω ενός εσωτερικού ξύλινου κουφώματος» αναφέρουν οι σχεδιαστές.

Οι υπόλοιποι χώροι παρέμειναν στην αρχική τους διάταξη με εξαίρεση το δεύτερο λουτρό το οποίο ενσωματώθηκε στο master bedroom μαζί με ένα χώρο βεστιαρίου.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα που ξεχωρίζει με την αισθητική του και φαίνεται ότι έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Το ξύλο δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο, ενώ η διακόσμηση συνδυάζει την κλασική αισθητική με τις μοντέρνες πινελιές.

«Η σχεδιαστική φιλοσοφία βασίστηκε στην χρήση φυσικών υλικών όπως ξύλο δρυς σε όλες τις custom made κατασκευές και φυσικά κονιάματα της εταιρείας Kourasanit. Η εφαρμογή του κονιάματος επάλειψης σε φυσικούς γήινους τόνους στα περισσότερα δάπεδα, στις τοιχοποιίες, στις πόρτες αλλά και στις οροφές προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, ομογενοποιεί τους χώρους και τονίζει τις ξύλινες κατασκευές του διαμερισματος» προσθέτουν οι σχεδιαστές.

Λειτουργώντας ως διαφυγή από την ίδια την πόλη, το διαμέρισμα προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας μακριά από το βουητό των δρόμων. 

Δείτε το εντυπωσιακό διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη:

Τα έπιπλα δίνουν μια ιδιαίτερη design πινελιά στη διακόσμηση.
Το ξύλο δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο.
Cozy και στιλάτες νότες στο υπνοδωμάτιο.
Μικρές λεπτομέρειες όπως ένα κερί αρκούν να απογειώσουν τη διακόσμηση
Η μοντέρνα κουζίνα αποπνέει κλασική αισθητιική
Το παρκέ καλωσορίζει με φιλόξενη διάθεση τους καλεσμένους
Η σαλοτραπεζαρία με τα μοντέρνα έπιπλα
Ένα διαμέρισμα που ξεχωρίζει με την αισθητική του
Ο νιπτήρας με το terazzo print
Το στιλάτο μπάνιο θυμίζει ξενοδοχείο
SHARE