Φωτογραφία / Shutterstock
Φωτογραφία / Shutterstock
11|03|2024 14:00
SHARE
DECO

Feng Shui: Τέσσερα tips για να «μαγνητίσετε» τη θετική ενέργεια στους χώρους του σπιτιού σας


Χρησιμοποιώντας τις αρχές του Feng Shui, οι χώροι του σπιτιού μας μπορούν να γίνουν «φάροι» θετικής ενέργειας.

Το Σεληνιακό Έτος στις 10 Φεβρουαρίου στην Κίνα σηματοδότησε τη μετάβαση από το έτος του «κουνελιού» στο έτος του «δράκου». Σύμφωνα με τις κινεζικές παραδόσεις, ο δράκος είναι σύμβολο καλής τύχης, σοφίας, ελπίδας και δύναμης. Είναι μια ευοίωνη φιγούρα που υπόσχεται μια περίοδο ευημερίας και καλής τύχης, σταθερής ανάπτυξης και γενικής σταθερότητας. Ξέρατε όμως ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας για να υποδεχτείτε πιο εύκολα αυτή την πλούσια και τυχερή χρονιά;

Με το Feng Shui λοιπόν μπορούμε να διακοσμήσουμε τους τέσσερις βασικούς χώρους του σπιτιού μας έτσι ώστε να «μαγνητίσουμε» την θετική ενέργεια. Ποιοι είναι αυτοί οι χώροι; H είσοδος του σπιτιού, το σαλόνι, η κουζίνα και το υπνοδωμάτιο.

Η είσοδος

Σύμφωνα με το Feng Shui η ενέργεια εισέρχεται στο σπίτι με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι άνθρωποι: από την εξώπορτα. Επομένως, είναι σημαντικό να λάβετε προσεκτικά υπόψη τον χώρο της εξώπορτας όταν χρησιμοποιείτε την κινεζική φιλοσοφία για να σχεδιάσετε τη διάταξη και το σχεδιασμό ενός σπιτιού.

Φωτογραφία/Shutterstock

Στην Κίνα, υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι «ο πλούτος δεν μπαίνει από τη βρόμικη πόρτα». Για το λόγο αυτό, η είσοδος ενός σπιτιού πρέπει να διατηρείται καθαρή και να γεμίζει με φως για να διασφαλιστεί ότι δεν συσσωρεύονται «σκουπίδια». Επίσης θα μπορούσατε να την διακοσμήσετε τοποθετώντας μία μεγάλη επιβλητική γλάστρα.

Ιδανικά, η μπροστινή είσοδος δεν θα πρέπει να έχει πλάι της κάποιο παράθυρο ή άλλη πόρτα καθώς η θετική ενέργεια που εισέρχεται θα διαφύγει πριν προλάβει να κυκλοφορήσει στο σπίτι. Ωστόσο, εάν έχετε ένα παράθυρο ή άλλο άνοιγμα μπροστά από την πόρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κουρτίνα προκειμένου να μην αφήσετε την θετική ενέργεια να «διαφύγει» από τον χώρο.

Το σαλόνι

Ο καναπές σίγουρα δεν πρέπει να φράζει τους διαδρόμους και ιδανικά θα πρέπει να είναι κολλημένος μπροστά από τοίχο. Η τοποθέτηση του καναπέ είναι ίσως το πιο σημαντικό έπιπλο για το Feng Shui. Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, ο τοίχος λειτουργεί σαν βουνό, το οποίο συμβολίζει την υποστήριξη, τη δύναμη και τον πλούτο. Αν θέλετε να ενισχύσετε περαιτέρω αυτό το εφέ, επιλέξτε έναν καναπέ με ψηλή πλάτη ή τοποθετήστε ένα ράφι από πάνω του.

Φωτογραφία/Shutterstock

Εάν ο καναπές σας δεν μπορεί να αγγίξει έναν τοίχο, απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν βλέπει απευθείας σε μια πόρτα ή δεν μπλοκάρει τους διαδρόμους. Η τοποθέτησή του θα πρέπει να κάνει το δωμάτιο να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο ανοιχτό, κάτι που είναι ευεργετικό για το «τσι» της οικογένειας και διασφαλίζει τη σωστή κυκλοφορία της ενέργειας.

Η κουζίνα

Στο Feng Shui , οι κουζίνες αντιπροσωπεύουν τη «φωτιά», το πιο ισχυρό στοιχείο. Αν και θεωρείται σημαντική δύναμη ζωής, η υπερβολική φωτιά μπορεί να οδηγήσει σε επιθετικότητα, σύγκρουση και εχθρότητα. Για το λόγο αυτό, οι ανοιχτές κουζίνες δεν συνιστώνται στο Feng Shui , καθώς επιτρέπουν τη φωτιά να εξαπλωθεί πολύ εύκολα σε όλο το σπίτι. Δεδομένου ότι αυτός ο χώρος έχει ήδη πολύ ισχυρή ενέργεια, προτείνεται να αποφύγετε χρώματα που είναι πολύ σκούρα ή πολύ έντονα, όπως το κόκκινο ή το μαύρο. Αντ 'αυτού, επιλέξτε πιο απαλές αποχρώσεις όπως παστέλ.

Φωτογραφία/Shutterstock

Το υπνοδωμάτιο

Οι αρχές του Feng Shui συμβουλεύουν να τοποθετήσετε το κρεβάτι μπροστά από έναν τοίχο, όπως ακριβώς με τον καναπέ του σαλονιού.

Φωτογραφία/Shutterstock

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα μέρος όπου συνήθως περνάμε μεγάλες περιόδους ξεκούρασης και ύπνου και η διάταξή του θα επηρεάσει άμεσα τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Ιδανικά, το κρεβάτι πρέπει να βλέπει προς την είσοδο του δωματίου, αλλά δεν πρέπει να ευθυγραμμίζεται απευθείας με την πόρτα. Μην το τοποθετείτε ακριβώς δίπλα σε ένα παράθυρο, καθώς η θετική ενέργεια θα μπορούσε να διαφύγει.

Επιπλέον, αποφύγετε τις δοκούς πάνω από το κρεβάτι, καθώς μπορεί να «σπρώξουν» την αρνητική ενέργεια προς τα πάνω σας.

SHARE