Φωτογραφία Unsplash

Tα 3 χρώματα του Feng Shui που θα φέρουν τύχη στο σπίτι σας -Πώς θα τα ενσωματώσετε στo interior design

Υπάρχουν κάποια χρώματα που εκπέμπουν θετική ενέργεια και προσελκύουν την τύχη. Σύμφωνα με το Feng Shui και την Κινέζικηαστρολογία η ενσωμάτωση αυτών των χρωμάτων στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να αλληλεπιδράσει με στόχο στην ευθυγράμμιση ευνοϊκών ενεργειών του 2024.

Πρώτα από όλα τα χρώματα είναι το βαθύ κόκκινο που ταιριάζει με τον αστερισμό του Δράκου στην Κινέζικη κουλτούρα. Είναι ένα χρώμα που μπορεί να προκαλέσει πολλά διαφορετικά συναισθήματα και να φέρνει ποικίλες αντιδράσεις. Κυρίως συνδέεται με το πάθος, την αγάπη, τον ρομαντισμό και την επιθυμία. Αλλά μπορεί επίσης να συμβολίζει τη δύναμη, την εξουσία, τη βία, τον κίνδυνο και το θυμό.

Πώς να εντάξετε το κόκκινο χρώμα στο σαλόνι σας

Δίνοντας διακριτικά το στοιχείο του κόκκινου στο σαλόνι σας θα ενεργοποιήσετε την ενέργεια της τύχης. Όταν γίνεται σωστά η ενσωμάτωση του χρώματος, η διακόσμηση του σπιτιού σας γίνεται αυτομάτως πιο ζεστή, πιο πολυτελής, για να μην αναφέρουμε τη δημιουργία μιας πιο αναζωογονητικής ατμόσφαιρας. Για παράδειγμα μαξιλάρια και ριχτάρια στον καναπέ είναι η τέλεια και εύκολη λύση για την προσθήκη του κόκκινου στο χώρο.

Φωτογραφία Shutterstock

Το σμαραγδένιο πράσινο θεωρείται ένα από τα τυχερά για το 2024 διότι είναι το χρώμα του στοιχείου του ξύλου, που είναι το βασικό στοιχείο της χρονιάς. Το ξύλο αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, την επέκταση και τη δημιουργικότητα. Με το σμαραγδένιο πράσινο μπορείτε να αυξήσετε τη θετική ενέργεια των στοιχείων ξύλου αλλά και της φωτιάς στη ζωή σας.

Κομψότητα με σμαραγδή πολυθρόνα

Αν επιλέξετε να το προσθέσετε στο σαλόνι σας μόνο κερδισμένοι θα βγείτε. Θα κλέψει την παράσταση στη διακόσμηση του χώρου. Επένδυσε σε μια καλαίσθητη πολυθρόνα σε πράσινο βελούδο. Το πολυτελές ύφασμα, ενισχύει τον πλούτο του σμαραγδί πράσινου και προσθέτει βάθος σε ένα χώρο.

Φωτογραφία Shutterstock

Τέλος το χρυσοκίτρινο είναι ένα χρώμα που συχνά αντιπροσωπεύει την ευτυχία, την αισιοδοξία και τη φώτιση. Επίσης συμβολίζει τη σοφία, τη γνώση και τη δημιουργικότητα.

Τα χρυσά αντικείμενα δίνουν λάμψη στο χώρο

Μία καλή ιδέα για να εντάξετε το χρώμα στο σαλόνι σας είναι μια κορνίζα με χρυσό πλαίσιο ή ένας πίνακας μοντέρνας ή σύγχρονης τέχνης με χρυσές λεπτομέρειες. Αν θέλετε να διαθέσετε περισσότερα χρήματα μπορείτε να επενδύσετε σε ένα χρυσό φωτιστικό ή σε ένα τραπεζάκι με χρυσές λεπτομέρειες που θα προσδώσει πολυτελή αέρα στο χώρο του σαλονιού σας.

Φωτογραφία Shutterstock

Extra tips για να αλλάξει η τύχη σας

Άλλα αναζωογονητικά και εξισορροπητικά χρώματα για αυτή τη χρονιά περιλαμβάνουν το ανοιχτό πράσινο, το λευκό, το καφέ, το μπλε, το μωβ και το κίτρινο.

Αν θέλετε να προσελκύσετε περισσότερη τύχη το 2024, ίσως να σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά σοφιστικέ βαθυπράσινα, χρυσοκίτρινα ή πλούσια κόκκινα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας, στις παλέτες σας ή στη μπιζουτιέρα σας.

Για να ενισχύσετε την οικονομική σας τύχη επιλέξτε ένα πορτοφόλι που ταιριάζει με το τυχερό χρώμα της χρονιάς. Τοποθετήστε μερικά σύμβολα ή γούρια του Feng Shui στο πορτοφόλι σας για να ενεργοποιήσετε την καλή του τύχη και να προσελκύσετε περισσότερο πλούτο.