Πώς να στολίσετε το σπίτι με αλεξανδρινό

5 ιδέες για διακόσμηση με Αλεξανδρινό -Το λουλούδι των Χριστουγέννων

Η διακόσμηση με το φυτό των Χριστουγέννων, τον αλεξανδρινό είναι μια κλασική επιλογή.

Μπορεί ωστόσο να γίνει πολύ ιδιαίτερη, αν αποφασίσετε να γίνετε πιο δημιουργικοί. Και αυτό επειδή υπάρχουν αμέτρητες επιλογές να χρησιμοποιήσετε αυτό το παραδοσιακό φυτό των Χριστουγέννων και να το κάνετε πρωταγωνιστή στο σπίτι.

Η ποϊνσέτια, γνωστή και ως αλεξανδρινός ή αστέρι της Βηθλεέμ, έχει καταγωγή από το Μεξικό και τη Γουατεμάλα και στη χώρα μας είναι εξαιρετικά δημοφιλής τα Χριστούγεννα χάρη στα γιορτινά, κόκκινα και βελούδινα φύλλα. Αν, λοιπόν, αγαπάτε αυτό το κλασικό εποχιακό φυτό, αλλά έχετε μικρό σπίτι και δεν θα στολίσετε δέντρο, εμπνευστείτε από τις παρακάτω δημιουργικές και μοναδικές ιδέες.

Φτιάξτε ένα μικτό δοχείο

Ο Αλεξανδρινός χρησιμοποιείται παραδοσιακά σόλο, αλλά γιατί να μην τα συνδυάσετε; Είναι σύνηθες να φτιάχνετε μικτά δοχεία για εξωτερικούς χώρους, αλλά μπορείτε, επίσης, να το κάνετε με εποχιακή διακόσμηση και σε εσωτερικούς χώρους.

Για παράδειγμα, οργανώστε ένα μεγάλο δοχείο με κόκκινα φύλλα αλεξανδρινού στη μέση, περιτριγυρισμένα από κουκουνάρια και αλυσσό για αντίθεση. Χρησιμοποιήστε ό,τι είναι διαθέσιμο αυτή την εποχή του χρόνου για να επινοήσετε δημιουργικούς συνδυασμούς.

Αλεξανδρινός με glitter

Μπορεί να αγοράσετε αλεξεναδρινό με glitter στα φύλλα του, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα έργο DIY. Μπορείτε να βρείτε χρώματα σπρέι για λουλούδια και glitter σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας.

Shutterstock

Έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται σε φυτά. Ψεκάστε μόνο τα φύλλα ή προσθέστε διαφορετικά λαμπερά χρώματα στα βελούδινα φύλλα του.

Κάντε μια statement διακόσμηση με μικρά γλαστράκια αλεξανδρινού

Τα μίνι αλεξανδρινά  είναι τα τυπικά φυτά που έχουν καλλιεργηθεί σε μικρά δοχεία για να περιοριστεί η ανάπτυξή τους. Αυτά τα μικρά φυτά, όμως, κάνουν εντυπωσιακές διακοσμήσεις. Χρησιμοποιήστε τα για να διακοσμήσετε το περβάζι του παραθύρο, τη βιβλιοθήκη ή προσθέστε απλά πολλά μαζί στο εορταστικό τραπέζι δίπλα σε κάθε πιάτο.

 Shutterstock

Στο τζάκι

Αν θέλετε να δώσετε ένα pop χρώμα στο τζάκι σας αντί για γιρλάντες επιλέξτε φωτεινά, έντονα και γιορτινά λουλούδια, όπως ο αλεξανδρινός. Τοποθετημένο πάνω από το τζάκι σας, θα δημιουργήσει μια εκπληκτική αντίθεση με κάθε ουδέτερο τοίχο ή πράσινη διακόσμηση.

Shutterstock

Στεφάνι με αλεξανδρινό

Ένα κλασσικό στεφάνι από κλαδιά έλατου και κουκουνάρια γίνεται αμέσως πιο λαμπερό και εορταστικό χάρη στα κρεμ ή κατακόκκινα αλεξανδρινά.