Σαλόνι με έπιπλα
Φωτογραφία: Unsplash/filios-sazeides
IKEA

Η IKEA ανοίγει κατάστημα με μεταχειρισμένα έπιπλα και είδη σπιτιού με σκοπό τη βιωσιμότητα


Η IKEA κάνει ένα μεγάλο, πρωτοποριακό βήμα καθώς αποφάσισε να ανοίξει κατάστημα με μεταχειρισμένα είδη σπιτιού.

Ο σουηδικός κολοσσός καινοτομεί για ακόμη μια φορά με αυτή την κίνηση. Το πρώτο κατάστημα θα ανοίξει φυσικά στη Σουηδία και θα πουλά second hand έπιπλα, ανακαινισμένα από την ίδια την εταιρία.

Το σχέδιο είναι να συγκεντρώσει παλιά, φθαρμένα ή κατεστραμμένα έπιπλα και άλλα είδη σπιτιού, για επισκευή και μεταπώληση.

Σκοπός είναι η ανακύκλωση, η βιωσιμότητα και η μείωση της σπατάλης υλικών, με λιγότερο καταστροφικές επιπτώσεις στο κλίμα και το περιβάλλον.

«Αν πρόκειται να επιτύχουμε τους στόχους μας για αειφόρο ανάπτυξη και βιωσιμότητα, πρέπει να προκαλέσουμε τον εαυτό μας και να δοκιμάσουμε τις ιδέες μας στην πράξη», αναφέρει ο Jonas Carlehed, διευθυντής βιωσιμότητας της IKEA.

σαλόνι
Φωτογραφία: Unsplash/nathan-fertig

Με το νέο κατάστημα, η γνωστή αλυσίδα αποκτά εμπειρία και στην επισκευή και την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων αντικειμένων από δεύτερο χέρι.

Το κατάστημα με τα μεταχειρισμένα πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του σε μια συμβολική τοποθεσία: Στο εμπορικό κέντρο ReTuna, το πρώτο εμπορικό κέντρο στον κόσμο που προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα ανακυκλωμένα και μεταχειρισμένα προϊόντα.

TAGS
SHARE