δωμάτιο με καθρέφτη και φυτά
Φωτογραφία: Shutterstock
28|02|2024 13:45
SHARE
FENG SHUI RULES

Καθρέφτες και φενγκ σούι -Πού να τους τοποθετήσετε για καλύτερη ενέργεια στο σπίτι


Η διακόσμηση του σπιτιού είναι το παν και χρειάζεται να αντανακλά την προσωπικότητα και την αισθητική μας.

Ο χώρος που νιώθουμε ως πιο δικό μας, το καταφύγιό μας στο τέλος της κάθε ημέρας χρειάζεται να μας προσφέρει ηρεμία και γαλήνη και να ξεκουράζει τα μάτια μας.

Αυτό μπορεί να επιτυγχάνεται μέσα από διαφορετικά στιλ, μάξιμαλ ή μίνιμαλ, σε μικρότερους ή μεγαλύτερους χώρους και το αποτέλεσμα σχετίζεται καθαρά με τη δική μας αισθητική.

Ωστόσο, οι κανόνες του φενγκ σούι αποδεικνύουν ότι η σωστή διαρρύθμιση μπορεί να κάνει τη διακόσμησή μας ακόμη καλύτερη, διευκολύνοντας τη ροή της θετικής ενέργειας μέσα στο σπίτι. Η αρχαία αυτή κινεζική φιλοσοφία αφορά στη φυσική ροή και την απαλλαγμένη από ακαταστασία διάταξη του σπιτιού σας.

Υπάρχειόμως ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που αποτελεί μυστήριο για τους απανταχού ειδικούς του φενγκ σούι - και δεν συμφωνούν όλοι για την καλύτερη χρήση και τοποθέτησή του.

Ο λόγος για τους καθρέφτες που θεωρούνται ότι έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν (και ουσιαστικά να πολλαπλασιάζουν) τις ενέργειες μέσα στο σπίτι σας.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να ξέρετε αν χρησιμοποιείτε σωστά τους καθρέφτες στο σπίτι σας, σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι;

HM Home

Σύμφωνα με άρθρο του My Domaine, το οποίο συμβουλεύτηκε δύο ειδικούς του φενκ σούι, η σωστή τοποθέτηση των καθρεφτών θα κάνει το σπίτι σας να αντανακλά αυτό που θέλετε να προσελκύσετε στη ζωή σας και δεν απέχει πολύ από το να έχετε ένα καλά οργανωμένο και όμορφα διακοσμημένο σπίτι.

Πού πρέπει να τοπετούμε λοιπόν τους καθρέπτες σύμφωνα με το φενγκ σούι;


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το καλύτερο δωμάτιο για να κρεμάσετε καθρέφτες είναι η τραπεζαρία, η οποία αντιπροσωπεύει την ικανότητά σας να βγάλετε χρήματα και να κρατήσετε τον πλούτο - κάτι που όλοι θα θέλαμε να αντανακλάται λίγο περισσότερο στη ζωή μας.

Επιπλέον, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι βρίσκεται απέναντι από τον καθρέφτη. «Οι καθρέφτες στο φενγκ σούι είναι σαν την ασπιρίνη», λέει η συγγραφέας Laura Benko. «Συνταγογραφούνται συχνά για τη θεραπεία πολλών παθήσεων και είναι μια γρήγορη λύση όταν θέλετε να επεκτείνετε έναν χώρο και να φέρετε περισσότερο φως. Απλά βεβαιωθείτε ότι αντανακλούν μια όμορφη θέα και όχι μια στοίβα λογαριασμών,», προσθέτει.

Επιπλέον καλά σημεία για να κρεμάσετε καθρέπτες είναι κατά μήκος ενός διαδρόμου (και όχι στο βάθος του) και σε έναν τοίχο του σαλονιού ώστε να αντανακλάται η θετική ενέργεια των φιλικών μαζώξεων.

Αντίθετα, οι καθρέφτες που τοποθετούνται στην κουζίνα πιστεύεται ότι φέρνουν κακή ενέργεια, ενώ είναι καλό να αποφεύγετε να τοποθετείτε καθρέφτες απέναντι από οποιαδήποτε πόρτα αφού κάτι τέτοιο δεν ευνοεί την ενέργεια του χώρου.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο είναι καλύτερο να αποφεύγουμε να κρεμάμε καθρέφτες είναι πάνω από το κρεβάτι ή τον καναπέ ή και πίσω από μία καρέκλα. Εδώ προέχει η έννοια της ασφάλειας και της σιγουριάς, και είναι αβέβαιο το πόσο ασφαλείς μπορείτε να νιώσετε με ένα βαρύ αντικείμενο να κρέμεται στον τοίχο από πάνω σας.

SHARE