Διακόσμηση κήπου/Φωτογραφία Shutterstock

Ιδέες για να μετατρέψετε τη βεράντα ή τον κήπο σας σε καλοκαιρινή όαση

Το καλοκαίρι μας καλεί «έξω» από το σπίτι. Μπαλκόνι, αυλή ή κήπος μπορούν να γίνουν οι ιδανικοί χώροι αναψυχής, αν τα διαμορφώσετε με τρόπο που αποπνέουν χαλάρωση και ηρεμία.

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά από το εξωτερικό περιβάλλον που μπορείτε να εφαρμόσετε για να δημιουργήσετε μια φυσική όαση. Θα ενθουσιάσει εσάς, την οικογένεια και τους φίλους όλο το καλοκαίρι και θα είναι σαν να έχετε ένα επιπλέον «δωμάτιο» στο σπίτι.

Δημιουργήστε ένα μικρό «παράδεισο» με φυτά

Για να δημιουργήσετε μια φυσική όαση με εντυπωσιακό τρόπο πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα φυτά, προσαρμοσμένα με το περιβάλλον για να είναι εύκολη η συντήρησή τους. Εκτός από γλάστρες φτιάξτε πρωτότυπες συνθέσεις που θα σώσουν στιλ και «ανάσα» στον χώρο.

Φωτογραφία Shutterstock

Επιλέξτε είδη και ποικιλίες των εσπεριδοειδών που χρειάζονται λίγη φροντίδα. Θα απολαύσετε οπτικά το χρώμα των φύλλων και των καρπών αλλά και την επιβλητική μυρωδιά τους.

Η επιλογή των φυτών πρέπει επίσης να ανταποκρίνεται στην εισαγωγή χρώματος στο χώρο. Δεν είναι όλα πράσινα. Λουλούδια ή φύλλα σε διάφορες αποχρώσεις θα δώσουν κίνηση στο χώρο. Επιλέξτε ακόμα αναρριχώμενα φυτά που «ντύσουν» τις βεράντες και τους τοίχους σας. Είναι εντυπωσιακά αλλά, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η ανθεκτικότητά τους.

Φωτογραφία Shutterstock

Αναζητήστε τη φυσική αρμονία

Η κλίση προς τα φυσικά υλικά προάγει την ανθεκτικότητα του προϊόντος. Η φυσική αρμονία στην οποία αναφερόμαστε αναζητά την αίσθηση σύνδεσης με τα στοιχεία που διακοσμούν τον χώρο και την εξωτερική του φύση. Όταν πρόκειται για την διαμόρφωση εξωτερικού χώρου τα κομμάτια που θα επιλέξετε πρέπει να είναι από επαναλαμβανόμενα υλικά, όπως ξύλινα ή κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Φωτογραφία Shutterstock

Χρώματα και υφή

Ενώ όλα πρέπει να έχουν μια ενότητα για να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη φυσική όαση που παρέχει ηρεμία, είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε χρώματα και υλικά που δεν είναι παραδοσιακά σε έναν εξωτερικό χώρο. Δάπεδο και τοίχος είναι η ευκαιρία για να βάλετε χρώμα ανάλογα με το προσωπικό σας στιλ. Στην δημιουργία μιας μοναδικής φυσικής όασης συμβάλει και το υλικό που θα διακοσμήσετε τον χώρο. Για παράδειγμα, μια ωραία επιλογή είναι το πάνω μέρος ενός τραπεζιού να έχει κεραμική υφή. Πάγκοι, ζαρντινιέρες και αξεσουάρ πρέπει να σχήματα για καλύτερη αισθητική.

Φωτογραφία Shutterstock

Εάν έχετε κήπο ένα άλλο tip είναι να τοποθετήσετε τα έπιπλα ανάμεσα σε δέντρα, φυτά και γλάστρες. Μια τραπεζαρία κάτω από μια πέργκολα καλυμμένη από φυτά, ένας καναπές στη σκιά ενός δέντρου, είναι οι ιδανικές επιλογές. Αφήστε τη φύση να συμβάλλει στο χώρο σας.

Φωτογραφία Shutterstock

Για να αξιοποιήσετε τον χώρο προς όφελός σας αγοράστε ιδιαίτερα κομμάτια τα οποία αφήνουν τον χρόνο να περνά απολαμβάνοντας ήχους, χρώματα και μυρωδιές. Πρόκειται για τα έπιπλα που προκαλούν στιγμές χαλάρωσης σε μια φυσική όαση. Για να γίνει αυτό, τα κομμάτια πρέπει να είναι άνετα. Κούνιες, ξαπλώστρες, ψάθες, μαξιλάρια δαπέδου είναι μερικές από τις επιλογές που υπάρχουν στα καταστήματα με είδη κήπου.

Το στοιχείο του νερού είναι απαραίτητο

Σε μια φυσική όαση, ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να υπάρχει είναι το νερό. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για να φέρετε τη λύση στον εξωτερικό χώρο ανάλογα με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά. Το να βλέπεις όμως το νερό, να απολαμβάνεις τον ήχο του, είναι συνώνυμο της ηρεμίας. Τέλος, οι κρυφοί φωτισμοί είναι ακόμη ένα στοιχεία της διακόσμησης που προσφέρει χαλάρωση.

Φωτογραφία Shutterstock