fbpx Μια εκπληκτική μεζονέτα στη Γλυφάδα με την ωραιότερη θέα και απίθανο design | BOVARY
μεζονέτα στη Γλυφάδα με τη φανταστική θέα
Η μεζονέτα στη Γλυφάδα με τη φανταστική θέα
SHARE
INTERIOR DESIGN

Μια εκπληκτική μεζονέτα στη Γλυφάδα με την ωραιότερη θέα και απίθανο design


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Schema Architecture έδωσε νέα πνοή σε μια καταπληκτική μεζονέτα στη Γλυφάδα, με απίθανη θέα στη θάλασσα.

Η μεζονέτα βρίσκεται στη Γλυφάδα και καταλαμβάνει τους τελευταίους δύο ορόφους μιας πολυκατοικίας χτισμένης στις αρχές του 2000. Το διαμέρισμα επανασχεδιάστηκε, με βασικό στόχο την αύξηση του φυσικού φωτός στο εσωτερικό του, καθώς ο κύριος προσανατολισμός του είναι βορινός. Για τον λόγο αυτόν, επιλέχθηκαν ανοιχτοί και φωτεινοί τόνοι στα χρώματα, τα δάπεδα, και τα υλικά. Η αισθητική του εσωτερικού σχεδιασμού είναι λιτή και σύγχρονη, με στόχο να προκαλέσει τις αισθήσεις.

Στο πρώτο επίπεδο, δομικά στοιχεία, όπως η κεντρική κολώνα και η μεταλλική σκάλα που οδηγεί στο δώμα, καλύπτονται με λευκές ξύλινες περσίδες. «Με αυτόν τον τρόπο, ορίζεται ο χώρος κίνησης, δημιουργείται κιγκλίδωμα στη σκάλα και λειτουργούν ως διαχωριστικό στοιχείο μεταξύ εισόδου και καθιστικού, ενώ ταυτόχρονα το διαμέρισμα αποκτά αισθητικό ενδιαφέρον, χαρακτήρα και κομψότητα» αναφέρει η ομάδα πίσω από το βραβευμένο πρότζεκτ.

Η αστική φινέτσα συνδυάζεται με τη σύγχρονη αισθητική, με την κάθε γωνιά του διαμερίσματος να αποτελεί άξιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της μοντέρνας ελληνικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Λεπτομέρεια από την κουζίνα
Το εκπληκτικό design εντυπωσιάζει
Το άνετο και στιλάτο καθιστικό

Συνεχίζουμε στο δεύτερο επίπεδο, όπου βρίσκεται και ο εξωτερικός χώρος του δώματος. «Το καθιστικό τοποθετήθηκε γύρω από το τζάκι και δημιουργήθηκε χώρος μπαρ με πάσο σε λιτές γραμμές, που σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα, τα ξύλα και τα φωτιστικά δημιουργούν ένα ζεστό και ευχάριστο ύφος στο δώμα» αναφέρουν οι designers Μαριάννα Αθανασιάδου και Χρήστος Σταυρογιάννης.

Το ξύλο χαρίζει ζεστασιά στον χώρο
Η μίνιμαλ αισθητική κυριαρχεί
Το φυσικό φως «λούζει» το διαμέρισμα
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο interior design

Ο εξωτερικός χώρος του δώματος διαμορφώνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να δοθεί έμφαση στην υπέροχη θέα προς στη θάλασσα. Οι περιμετρικές ζαρντινιέρες που λειτουργούσαν ως στηθαίο, αφαιρούνται και αντικαθίστανται με κρύσταλλα, με πλήρη διαφάνεια στο φυσικό φως και τη θέα.

Η απίθανη θέα κόβει την ανάσα
Ο ήλιος και η αισθητική σου φτιάχνουν τη διάθεση
Διακριτική πολυτέλεια και στο μπάνιο

Οι διαφορετικές ποιότητες δαπέδων δημιουργούν επιμέρους χώρους καθιστικού και παιχνιδιού. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής, όπως το συνθετικό ξύλο που βοηθούν στη δημιουργία ιδιωτικότητας, σκίασης, αερισμού και ενσωματώνουν το πράσινο στο αστικό περιβάλλον.

www.schema-architecture.com, Φωτογραφίες: Νίκος Αλεξόπουλος





SHARE