The Ilisian, ένας νέος προορισμός στην Αθήνα

«The Ilisian»: Oι πρώτες φωτογραφίες της μεταμόρφωσης του εμβληματικού Hilton

To εμβληματικό ξενοδοχείο Hilton αλλάζει σελίδα και αλλάζει και ταυτότητα καθώς θα λέγεται «The Ilisian», εμπνευσμένο από την περιοχή στην οποία φιλοξενείται, τα Ιλίσια.

Η αποκάλυψη του ονόματος έγινε νωρίτερα το πρωί από τον πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στην πρώτη παρουσίαση του έργου όπου το παρών έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Eμπνευσμένο από τον ιστορικό ποταμό Ιλισό καθώς και από τη γειτονιά των Ιλισίων, εκφράζει την διαχρονικά άρρηκτη σχέση του νέου προορισμού με την Αθήνα, τα Ιλίσια, και τους κατοίκους της περιοχής. Στόχος του «The Ilisian» είναι να εκφράσει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που είναι μέρος της ταυτότητας του κτιρίου, προσφέροντας ταυτόχρονα, εμπειρίες της αυθεντικής, μοντέρνας Αθήνας.

Άλλωστε ο νέος προορισμός εισάγει ένα σύνθετο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει -πέραν της λειτουργίας του ξενοδοχείου– κατοικίες, μια σύγχρονη λέσχη μελών, εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα μοναδικών εμπειριών.

Μια επένδυση συνολικού ύψους 340 εκατ. της ΤΕΜΕΣ με τη συνολική θετική επίδραση από τη λειτουργία του στην ελληνική οικονομία να εκτιμάται σε 1,25 δισ. ευρώ υπογράμμισε ο Νικόλαος Γεωργόπουλος, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, βάσει σχετικής μελέτης που έκανε το πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Πώς θα είναι το εσωτερικό του «The Ilisian»

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα διατηρήσει αναλλοίωτη και θα αναδείξει περαιτέρω, την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης, μετά από μελέτη των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη, Σπύρου Στάικου και Αντώνη Γεωργιάδη.

Μάλιστα όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, για την ανακατασκευή του πρώην Hilton αυτή τη στιγμή εργάζονται 18 αρχιτεκτονικά γραφεία.

«Ο νέος προορισμός φιλοδοξεί να είναι ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης, να αποτελέσει έναν ζωντανό και κοσμοπολίτικο προορισμό που δε θα είναι μόνο αθηναϊκός, έναν προορισμό που θα είναι από τα Ιλίσια για τα Ιλίσια», είπε χαρακτηριστικά.

Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες. Αναπτύσσονται επίσης 55 κατοικίες, με τη Hilton Worldwide για τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences, μια σύγχρονη λέσχη μελών σε χώρους 5.500τ.μ., πολλά εστιατόρια, θεματικούς εμπορικούς χώρους και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας.

Ας δούμε, όμως, πως θα γίνει το The Ilisian, αφού στην επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου Hilton έγινε η προβολή ενός βίντεο με τα φωτορεαλιστικά σχέδια που δείχνουν πως θα διαμορφωθεί το ιστορικό ξενοδοχείο.

Κι ενώ σήμερα είναι περικυκλωμένο από σιδερένια φράγματα και αποτελεί εργοτάξιο, οι ψυχρές λαμαρίνες έχουν ντυθεί με υψηλής αισθητικής φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό, το οποίο περιγράφει σημαντικά ορόσημα της διαδρομής του και την τελική εικόνα όπως θα διαμορφωθεί, μετά την ανακαίνιση.

Φωτογραφία: Bovary.gr
 Φωτογραφία: Bovary.gr

Το lobby, τα δωμάτια, τα σπίτια, οι χώροι ευεξίας και shopping, όλοι ανυπομονούν για το «The Ilisian», το οποίο μπαίνει στη νέα του εποχή.

 Φωτογραφία: Bovary.gr
 Φωτογραφία: Bovary.gr
 Φωτογραφία: Bovary.gr

Το 2025 θα λειτουργήσει το «Τhe Ilisian»

Υπολογίζεται πώς το «Τhe Ilisian» θα κάνει εγκαίνια το 4ο τρίμηνο του 2025.

Υπενθυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021, όταν η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. και η Hilton Worldwide ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Αθήνας, αλλά και στην τοπική οικονομία, ενώ θα αποτελέσει παράγοντα αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.