Φωτογραφία: instagram / @makthilda
Φωτογραφία: instagram / @makthilda
16|03|2023 08:36
SHARE
INTERIOR DESIGN

Το εντυπωσιακό σπίτι μιας Σουηδής interior designer -Σκανδιναβικός μινιμαλισμός σε παστέλ αποχρώσεις


Η Σουηδή καλλιτέχνης Mathilda Mansson είναι μία από τις πιο hot design influencers αυτή τη στιγμή και αναδείχθηκε σε instagram sensation χάρη στην ιδιαίτερη αισθητική της.

Η πολυτάλαντη εικαστικός δραστηριοποιείται στον χώρο του interior design και τρέχει τρία επιτυχημένα δημιουργικά πρότζεκτ ταυτόχρονα. Το Postery και το Wall of Art είναι δύο sustainable, σουηδικές μάρκες που πουλάνε δημιουργικές αφίσες και art prints. H συλλογή έργων που προσφέρει το postery είναι προσεχτικά επιλεγμένη από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές της μάρκας, ενώ το wall of art συνεργάζεται με ταλαντούχους δημιουργούς που φτιάχνουν έργα συγκεκριμένα για την εταιρία. Η Mathilda είναι επίσης συνιδρύτρια του OMDEKO, μία συλλογή ιδιαίτερων deco items που αποτελούν είτε vintage finds είτε δημιουργίες μικρών καλλιτεχνών.

Σε μεγάλο βαθμό, η ίδια έχει καταφέρει να χτίσει το brand image της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, καθώς στο προφίλ της πρωταγωνιστούν εικόνες από τον πανέμορφα διακοσμημένο χώρο του σπιτιού της. Η χαρακτηριστική αισθητική της βασίζεται κυρίως στον σκανδιναβικό μινιμαλισμό, τον οποίο όμως προσαρμόζει στο γούστο της μέσα από μια πιο «ζεστή» και προσωπική ματιά.

Με μία γρήγορη ψηφιακή περιήγηση στον προσωπικό χώρο της Mathilda, αντιλαμβάνεται κάνεις πως πρόκειται για μία κοπέλα με φοβερό γούστο και αίσθηση του στιλ, αλλά και το «μάτι» μιας καταρτισμένης διακοσμήτριας.

Τα ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα που βρίσκονται διάσπαρτα στο σπίτι της είναι διαλεγμένα ένα προς ένα. Βάζα στα πιο ιδιαίτερα σχήματα, πολύχρωμα κηροπήγια, και εντυπωσιακά αμπαζούρ κοσμούν τα ράφια σε κάθε γωνιά του σπιτιού της, και όπου κι αν κοιτάξει κανείς θα πετύχει κάτι που θα του κεντρίσει την περιέργεια. Φυσικά, από τον χώρο της δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα cool posters που γεμίζουν τους τοίχους με χρώμα και ζωντάνεια.

Η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς η Mathilda πετυχαίνει μία υπέροχη ισορροπία ανάμεσα σε αντικείμενα φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους. Κανένα πιάτο δεν είναι ίδιο με το άλλο, και όμως όλα αυτά τα extravagant deco items κάπως καταλήγουν να «δένουν» δημιουργώντας μια εντυπωσιακή συνολική εικόνα γεμάτη χρώμα, χωρίς όμως να κουράζει καθόλου. Αντιθέτως, οι παλ παστέλ αποχρώσεις, οι λείες επιφάνειες και το minimal design των επίπλων αποπνέουν μία πλήρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα, διαμορφώνοντας.

Δείτε το εντυπωσιακό σπίτι της Σουηδής interior designer:

SHARE