Υπέροχοι χώροι
Υπέροχοι χώροι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
σπίτι Κολωνάκι
INTERIOR DESIGN

Ένα υπέροχο διαμέρισμα συνδυάζει την εκλεπτυσμένη γοητεία του Κολωνακίου με το midcentury design


Η εκλεπτυσμένη γοητεία του Κολωνακίου συναντά το midcentury design στο τελευταίο έργο του Babatchas Design Studio και των designers Νεφέλη Γκύζη και Χρύσα Μακρή.

Στην καρδιά της πιο κοσμοπολίτικης γειτονιάς της Αθήνας και λίγα μέτρα μακριά από το μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, βρίσκεται το διαμέρισμα της δεκαετίας του ’50, την ανακαίνιση του οποίου ολοκλήρωσε πρόσφατα το Babatchas Design Studio.

Η αρχιτεκτονική γλώσσα και κυρίως η art deco αισθητική του κτιρίου αποτέλεσαν την έμπνευση της σχεδιαστικής ομάδας, η οποία κλήθηκε να συνδυάσει την κτιριακή εικόνα με την αγάπη των ιδιοκτητών για το midcentury design.

Ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του ήδη υπάρχοντος χώρου όπως τα δρύινα πατώματα με την τεχνική του ψαροκόκαλου και τις προσεγμένες μπορντούρες, διατηρήθηκαν κατά την ανακαίνιση.

Με τον ίδιο τρόπο ενσωματώθηκαν στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Babatchas Design Studio και οι εντυπωσιακές πόρτες με καΐτια που χώριζαν το χολ της εισόδου από το σαλόνι και τον παλιό χώρο του γραφείου. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν επιλεγμένα υλικά όπως το φυσικό κουρασάνι στους τοίχους, στοιχείο που δίνει ιδιαίτερο βάθος στις ανοιχτόχρωμες επιφάνειες.

Κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό έχει διαδραματίσει η λειτουργική χρήση του χώρου καθώς το φυσικό φως ήταν περιορισμένο για τα περισσότερα δωμάτια του διαμερίσματος.

Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μίας πολυμελούς οικογένειας αλλά και για να αναδειχθεί η δυνατότητα λειτουργίας του διαμερίσματος και σαν prime Airbnb, προέκυψε η ανάγκη εκμετάλλευσης του φυσικού φωτός στο έπακρο και ειδικά στους χώρους διάδρασης. Έτσι οι χώροι ύπνου και τα λουτρά τοποθετήθηκαν στα πιο σκοτεινά σημεία του σπιτιού ενώ εσωτερικοί φεγγίτες αξιοποιήθηκαν ώστε να διοχετεύεται το φυσικό φως σε όλους τους χώρους.

Τέλος, κρυμμένοι αποθηκευτικοί χώροι και κρυφά περάσματα όπως walk through ντουλάπες με ψάθα που οδηγούν σε ένα «μυστικό» μπάνιο συνθέτουν σε συνδυασμό με τον αρχιτεκτονικό φωτισμό μια μυστηριακή, θεατρική ατμόσφαιρα.

Στην επιλογή των επίπλων και των σχεδιαστικών αντικειμένων για το χώρο, κεντρική πυξίδα αποτέλεσε η λατρεία των ιδιοκτητών για τα κλασικά 50s κομμάτια. Στο τελικό αποτέλεσμα συναντά κανείς κομμάτια από διαφορετικές χώρες: το κλασικό τραπέζι της Eero Saarinen από μάρμαρο Arabesquato συνδυάστηκε με αυθεντικές καρέκλες Henry W. Klein από παλαιοπωλείο της Ολλανδίας.

Το έπιπλο της τηλεόρασης είναι κατασκευασμένο από Πορτογάλο τεχνίτη και πρόκειται για πιστή αναπαραγωγή από 60s design. Τέλος, η κουζίνα σχεδιάστηκε σε κονστρουβιστική αισθητική γραμμή ώστε να ταιριάζει με τον ενιαίο χώρο σαλονιού - τραπεζαρίας. Υλικά όπως το ηφαιστειακό μάρμαρο, το ξύλο δρυ, οι μαύρες λαμαρίνες, οι βιεννέζικες ψάθες και τα τσαλακωμένα λινά Yutes σε συνδυασμό με επιλεγμένα έργα τέχνης και κεραμικά γλυπτά ολοκληρώνουν το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

About Babatchas Design Studio

Το Babatchas Design Studio είναι ένα μελετητικό γραφείο που δραστηριοποιείται στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και ειδικότερα ιδιωτικών κατοικιών, πολυτελών καταλυμάτων και εμπορικών χώρων ενώ παράλληλα ειδικεύεται στο σχεδιασμό ιδιαίτερων αντικειμένων, επίπλων και έργων τέχνης. Η Χρύσα Μακρή και η Νεφέλη Γκύζη είναι οι επικεφαλής της κολεκτίβας των BaBatchas, η οποία έχει σαν έδρα της την Αθήνα.
Η Χρύσα είναι αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων με επαγγελματική εμπειρία που μετρά πάνω από μία δεκαετία σε high end έργα κατοικιών και φιλοξενίας. Μετά από μία πετυχημένη καριέρα στο Λονδίνο, επέστρεψε στην Ελλάδα για να αφιερωθεί στον interior σχεδιασμό πεντάστερων ξενοδοχείων, τόσο στη χώρα μας όσο και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου. Η Νεφέλη είναι επίσης αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων με εμπειρία σε απαιτητικά έργα μεγάλης κλίμακας στη Γερμανία, μέσα από τα οποία κατάφερε να χτίσει ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό προφίλ που περιλαμβάνει και ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο management. Επέστρεψε και εκείνη στις ρίζες της για να ασχοληθεί με ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας.

Όταν οι επαγγελματικοί δρόμοι τους συναντήθηκαν, ανακάλυψαν το κοινό τους πάθος για την εσωτερική διακόσμηση και την τέχνη αλλά και την αμοιβαία ανάγκη για την δημιουργία μιας πλατφόρμας ανάπτυξης και διαχείρισης ιδεών οι οποίες εξελίσσονται σε μορφές μέσα στον χώρο. Το κοινό τους όραμα συνοψίζεται στα σχεδιαστικά έργα που ξυπνούν συναισθήματα και τα οποία παραμένουν πιστά στον χαρακτήρα της τοποθεσίας στην οποία τα συναντά κανείς.

Η αγάπη τους για την παράδοση, τις τοπικές ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας τις καθοδηγούν στην πορεία προς την ολοκλήρωση interior design προτάσεων που είναι γνώριμες και οικείες, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται από μία δροσερή σύγχρονη σχεδιαστική ματιά.

SHARE