σπίτι στο Όσλο πριν και μετά
Φωτογραφία: Emma Ganzarain/TikTok
30|11|2023 13:35
SHARE
BEFORE AND AFTER

Γιατί αυτό το στιλάτο διαμέρισμα στο Όσλο δίχασε το διαδίκτυο -Το ωραίο «πριν» και το «βαρετό» μετά


Όταν η 26χρονη Εmma Ganzarain μετακόμισε στο διαμέρισμα του φίλου της, σκέφτηκε ότι το διαμέρισμά του χρειαζόταν μια ανανέωση.

Έτσι, το ζευγάρι, που ζει στο Όσλο, ξεκίνησε να διακοσμεί ξανά το διαμέρισμα, προσθέτοντας και αφαιρώντας βασικά έπιπλα (όπως τα ντουλάπια της κουζίνας) και βάφοντας ξανά κάποιους από τους τοίχους και τις επιφάνειες.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, η Ganzarain ανάρτησε στο Tik Tok ένα βίντεο «πριν» και «μετά» και οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές -μέσα σε λίγες εβδομάδες το βίντεο συγκέντρωσε σχεδόν 9 εκατομμύρια προβολές και περισσότερες από 55 χιλιάδες σχόλια, η πλειοψηφία των οποίων είναι αρνητικά.

Γιατί;

Το συχνότερο επιχείρημα των σχολιαστών είναι ότι η Ganzarain αφαίρεσε την προσωπικότητα και τον ζεστό χαρακτήρα του σπιτιού και το μετέτρεψε σε ένα μουντό, αποστειρωμένο και «άψυχο» διαμέρισμα.

Πράγματι, παρόλο που η διακόσμησή της δεν είναι per se λάθος, το διαμέρισμα μοιάζει με ακόμα ένα από τα ινσταγκραμικά σπίτια που διακοσμήθηκαν με απόλυτη πίστη στο μινιμαλιστικό στιλ, το οποίο όμως φαίνεται ότι έχει αρχίσει σταδιακά να φεύγει από τη μόδα.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που ο όρος «sad beige» έγινε viral στο Tik Tok, σχολιάζοντας καυστικά την εμμονή με τα neutrals που έκανε τα σπίτια των επίδοξων influencers πανομοιότυπα, στερώντας τους τον χαρακτήρα.

Τik Tok/@Emma Ganzarain

Ο cosy γκρι καναπές και η μπορντώ πολυθρόνα αντικαταστάθηκαν από ένα σετ με μπεζ καναπέ, πολυθρόνα και υποπόδιο αλλά και χαλί στο ίδιο χρώμα, ενώ η industrial κουζίνα με το vintage poster και το τραπεζάκι αντικαταστάθηκε από ένα σετ ντουλαπιών σε γκρι-καφέ απόχρωση.

Επίσης, από τον χώρο λείπουν τα διακοσμητικά και η αίσθηση ότι το σπίτι χρησιμοποιείται, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί η διακόσμηση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αυτό το επιχείρημα χρησιμοποίησε και η έκπληκτη 26χρονη, όταν είδε το διαδίκτυο να στρέφεται εναντίον της διακοσμητικής αισθητικής της. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι το σπίτι δεν ήταν έτοιμο ακόμα και ότι δεν είχαν καν προλάβει να βάλουν φώτα στην κουζίνα.

Δείτε το βίντεο με το διαμέρισμα που έγινε viral

Πάντως, καθώς το «θέμα» έφτασε ως τους New York Times, η Εmma Ganzarain ανάρτησε ένα νέο βίντεο στο οποίο εν ολίγοις δηλώνει ότι, αν δεν αρέσει στον κόσμο το γούστο της, that's ok.

SHARE