διαμέρισμα Ρώμη
Φωτογραφία: Instagram/ @flaminiabeg.jpeg
INTERIOR DESIGN

Ένα υπέροχο διαμέρισμα στη Ρώμη από τα '70s υμνεί τον μοντερνισμό και την Τέχνη


Αν είστε φανατικός οπαδός της διακόσμησης, βρήκαμε ένα υπέροχο διαμέρισμα στη Ρώμη, το οποίο έχει τον δικό του λογαριασμό στο Instagram και αξίζει να ακολουθήσετε.

Η διακόσμηση του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στη πρώτη εντύπωση. Αντικατοπτρίζει συνήθως την αισθητική του ιδιοκτήτη και ανάλογα το interior design μας κάνει να νιώθουμε οικεία, μας εντυπωσιάζει, μας εμπνέει για τον δικό μας προσωπικό χώρο ή μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι σίγουρα δεν θα διακοσμούσαμε ποτέ το σπίτι μας έτσι.

Από την άλλη, όποιος και να έμπαινε στο παρακάτω διαμέρισμα σίγουρα θα έμενε εντυπωσιασμένος -ανεξάρτητα από το προσωπικό του γούστο.

Το σπίτι λοιπόν που θα δείτε παρακάτω βρίσκεται στη Ρώμη και ανήκει στην Ιταλίδα Flaminia Beghi Cervini, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Instagram αποκλειστικά για τη διακόσμηση διαμερίσματός της, εμπνέοντας τους design lovers με συχνές αναρτήσεις.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από τα ‘70s και θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί μια ωδή στον μοντερνισμό, ενώ παρατηρούμε και ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα χρώματα, που δημιουργεί έξτρα διάσταση στον χώρο και χαρίζει μια αίσθηση άλλης εποχής.

Τα έπιπλα στο σαλόνι είναι σε λιτές και γεωμετρικές γραμμές, όπως για παράδειγμα ο κίτρινος καναπές και το πορτοκαλί σκαμπό, ενώ δεν λείπουν και τα μαύρα στοιχεία, όπως η σύγχρονη σεζλόνγκ και οι πολυθρόνες απέναντι από τον καναπέ. Το coffee table είναι γυάλινο -μια έξυπνη επιλογή, ώστε να μη δημιουργεί περιττή φασαρία στον χώρο- και είναι διακοσμημένος με προσεκτικά επιλεγμένα αντικείμενα.

Ο neon φωτισμός έρχεται σε μια απολαυστική αντίθεση με τους πίνακες στους τοίχους, ενισχύοντας το modernistic και artsy ύφος του διαμερίσματος, ενώ το ατσάλινο επιδαπέδιο φωτιστικό φέρνει ισορροπία στον χώρο με το λιτό design του.

Το ίδιο ύφος βλέπουμε να κυριαρχεί και στην κουζίνα, η οποία είναι μοντέρνα, αλλά με μια κλασική αύρα να επικρατεί στον χώρο, ενώ το υπνοδωμάτιο είναι εμπλουτισμένο με μερικά pop στοιχείο, όπως τα bold χρώματα, αλλά και με πίνακες που ανταποκρίνονται στην αισθητική του σπιτιού.

SHARE