Η αναπληρωματική Μις Γαλλία
Η 21χρονη έγινε στόχος αντισημιτικής επίθεσης/Φωτογραφία: April Benayoum/instagram
MISS FRANCE

April Benayoum: Αντισημιτική επίθεση στην αναπληρωματική Μις Γαλλία 2021


Η 21χρονη April Benayoum αναδείχτηκε Αναπληρωματική Μις Γαλλία 2021 στον διαγωνισμό ομορφιάς που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Η April Benayoum ισοβάθμησε με την Amandine Petit από τη Νορμανδία, με το κοινό τελικά να επιλέγει την 23χρονη Amandine.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ομορφιάς, ο οποίος φέτος έκλεισε τα 100 χρόνια, η April Benayoum αποκάλυψε ότι ο πατέρας της έχει καταγωγή από το Ισραήλ, με αποτέλεσμα η 21χρονη να γίνει στόχος αντισημιτικής επίθεσης στο Twitter.

H 21χρονη Aprin Benayoum εκπροσώπησε τη νοτιοανατολική περιοχή της Προβηγκίας στον διαγωνισμό ομορφιάς και δήλωσε ότι καταδικάζει τα αντισημιτικά σχόλια και ότι είναι λυπηρό το 2020 να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες καταδικάστηκαν από Γάλλους πολιτικούς.

Ενα από τα tweet που καταδικάστηκε περισσότερο από τα υπόλοιπα είναι αυτό που σημείωνε: «O Xίτλερ ξέχασε να την εξολοθρεύσει».

Θυμίζουμε ότι πέρυσι, η Μις Γαλλία 2020, Clémence Botino, είχε δεχθεί καταιγισμό ρατσιστικών σχολίων λόγω της καταγωγής της από τη Γουαδελούπη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Gérald Darmanin καταδίκασε τα αντισημιτικά σχόλια και δήλωσε στο Twitter ότι «συγκλονίστηκε βαθιά από τη βροχή αντισημιτικών προσβολών» κατά της Benayoum. «Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει», έγραψε επίσης και πρόσθεσε ότι η αστυνομία ερευνά τα tweets.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού τόνισαν ότι η αντισημιτική επίθεση «ήταν εντελώς αντίθετη με τις αξίες του καναλιού, της παραγωγής και της διοργάνωσης».

Η νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Amandine Petit από τη Νορμανδία:

Ο αντισημιτισμός είναι σε έξαρση τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία, όπου ζουν περίπου μισό εκατομμύριο εβραίοι.

SHARE