Βάνα Μπάρμπα με σακάκι σε ασπρόμαυρη φωτογραφία
Ο μεγάλος μακιγιέρ ανοίγει το αρχείο του/Φωτογραφία: achilleas_charitos/instagram
FLASHBACK

O Αχιλλέας Χαρίτος ξεφυλλίζει το αρχείο του: Οταν Μπάρμπα, Βίσση και Λάσκαρη αφέθηκαν στα χέρια του


Ο Αχιλλέας Χαρίτος κάνει αναδρομή σε συνεργασίες που σημάδεψαν την πορεία του μέσω του προφίλ του στο Instagram.

Ο Αχιλλέας Χαρίτος δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο make up artist που με την μοναδική αισθητική του ματιά δίνει άλλη διάσταση στην τέχνη του μακιγιάζ. Διάσημες Ελληνίδες που έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στον επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιήθηκαν, γυναίκες με δυνατή προσωπικότητα αφέθηκαν στα χέρια του.

O Αχιλλέας Χαρίτος θυμάται με αγάπη τα πρόσωπα που τον εμπιστεύτηκαν και με την ενέργειά τους πήγαν το εκπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα της δουλειάς του σε άλλο επίπεδο. Ο προσωπικός του λογαριασμός στο Instagram μοιάζει με ένα συρτάρι αναμνήσεων. Αυτή τη φορά δημοσίευσε φωτογραφίες της Ζωής Λάσκαρη, της Βάνας Μπάρμπα και της Άννας Βίσση, όταν αφέθηκαν στα «μαγικά» χέρια του για τις ανάγκες κάποιας φωτογράφισης για περιοδικό.

«Με το μακιγιάζ είμαι αυτοδίδακτος. Μόλις άρχισα να δουλεύω κατάλαβα ότι αυτό είναι που θέλω να κάνω. Κάποια στιγμή που χρειάστηκε να αποκτήσω άδεια για το επάγγελμα, γράφτηκα σε μια σχολή. Αν και μου το λένε πολλοί και συχνά, ότι το όνομά μου ταυτίστηκε με το μακιγιάζ στην Ελλάδα, δεν το έχω καταλάβει. Και πως να το καταλάβω; Στην διαδικασία του όλο αυτό, τόσα χρόνια, είχε κόπο. Δεν βγήκα ποτέ απ’έξω να το δω ούτε πήραν τα μυαλά μου αέρα» έχει σημειώσει ο Αχιλλέας Χαρίτος σε συνέντευξή του στη BOVARY.

Ο Αχιλλέας Χαρίτος ξετύλιξε τη δημιουργικότητά του στα πρόσωπα της Αννας Βίσση, της Ζωής Λάσκαρη και της Βάνας Μπάρμπα και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.

H Αννα Βίσση ποζάρει στον φωτογραφικό φακό την εποχή που είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος της «Φωτιά», το 1989, όπου μεγάλη επιτυχία είχε κάνει το τραγούδι «Ψεύτικα». Ο δίσκος είχε γενικότερα έντονες επιρροές από την Ανατολή στους ήχους και στο ύφος και μάλιστα το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Μπαλωματάκι» γυρίστηκε στο Μαρόκο.

Η Βάνα Μπάρμπα με ανδρόγυνο look

H Ζωή Λάσκαρη σε μια φωτογράφιση για περιοδικό με στυλίστα τον Ηλία Μιχαλόλια.

SHARE