Όσοι αγαπούν το cheesecake να σηκώσουν το χέρι τους! Είναι ένα από τα γλυκά που θεωρούμε πλέον κλασσικό και λατρεύουμε να το απολαμβάνουμε στο σπίτι ή σε κάποιο ζαχαροπλαστείο.
Οι περισσότεροι ξέρουμε την αμερικανική έκδοση, με τη μαρμελάδα φράουλας ή κερασιού από πάνω. Ωστόσο, δεν είναι και η μοναδική. Πρόσφατα είδαμε την «ελληνική» βερσιόν με σύκα ενώ τώρα ήρθε να προστεθεί άλλη μία στο μενού.
Το βασκικό cheesecake. Μάς έρχεται από την βόρεια Ισπανία και συγκεκριμένα από την χώρα των Βάσκων, όπως μαρτυρά το όνομά του. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι έχει την όψη καμένου, γι’ αυτό και ονομάζεται και burnt cheesecake.
Δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη και ενθουσιαστήκαμε. Είναι πολύ εύκολη και λαχταριστή.
Δείτε τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε:
ΥΛΙΚΑ
640 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
30 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
6 αυγά, μεγάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, σε θερμοκρασία δωματίου