Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε πιο υγιεινά και ελαφριά, λόγω της ζέστης. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην κάνουμε μια «αμαρτία» και να φάμε ένα λαχταριστό γλυκάκι.
Αν το γλυκό είναι δροσερό και καλοκαιρινό, τότε η παρασπονδία συγχωρείται (τι, όχι;).
Έτσι, ψάχνοντας για το ιδανικό γλυκό, βρήκαμε την απίθανη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για ένα διαφορετικό cheesecake.
Πρόκειται για μια ελληνική παραλλαγή του αγαπημένου μας γλυκού με ξερά σύκα, ανθότυρο και παξιμάδια.
Είναι πρωτότυπη και θα την λατρέψεις.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
150 γρ. παξιμάδια κρίθινα σε σκόνη αλεσμένα στο μούλτι
50 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
30 γρ. ζάχαρη άχνη