Το καταΐφι ή κανταΐφι είναι ένα από τα αγαπημένα μας παραδοσιακά γλυκά. Με ρίζες από την Ανατολή, Έλληνες και Τούρκοι φιλονικούν εδώ και δεκαετίες για την προέλευσή του.
Το σιροπιαστό αυτό γλυκό δεν λείπει από τα γιορτινά μας τραπέζια ή από το σπίτι της γιαγιάς. Μια μπουκιά του μας γεμίσει με γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.
Αν θέλεις πλέον να μάθεις να το φτιάχνεις κι εσύ για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου (και τη μαμά σου), βρήκαμε μια απίθανη αγιορείτικη συνταγή.
Η κουζίνα και το σπίτι σου θα γεμίσουν μυρωδιές και γεύση!
Το μυστικό για τέλειο, λαχταριστό καταΐφι κρύβεται στο βούτυρο!
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το πιο βουτυρένιο καταΐφι που έχεις φάει ποτέ:
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καταΐφι
1/2 κιλό καρύδια ψίχα τριμμένη
1/2 κιλό αμύγδαλα ψίχα τριμμένη
2-3 φρυγανιές τριμμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 μοσχοκάρυδα τριμμένα
7 ασπράδια αυγών
100 γρ. φουντούκι ψίχα (προαιρετικά)
Κανέλα σε σκόνη
1/2 κιλό βούτυρο